Kongresmedlem til overbelånte husejere: BZ jeres egne huse

Kongresmedlem Marcy Kaptur fra Toledo, Ohio opfordrer boligejere, der står overfor udsmidelse og tvangsauktion til at blive og BZ’e deres eget hus i protest.

“I’m saying to them possession is 99 percent of the law; you stay in your house,” Miss Kaptur said yesterday, continuing a crusade she started several weeks ago in Congress and CNN picked up Thursday night.

She said she believes that many so-called predatory and subprime loans – those made to borrowers who did not qualify for a conventional mortgage – may have been illegal.

She urged homeowners not to panic and leave their home just because they receive a foreclosure notice from their lender, and she said they should demand that the mortgage-holder produce a mortgage audit. “I say to the American people, you be squatters in your own homes. Don’t you leave,” she said during a speech in Congress.

Og hvorfor ikke? Lånene er blevet delt ud med en sådan rundhåndethed, at det reelt har handlet om, hvem man kunne bondefange til at skrive under, så man kunne få flere giftige pantebreve at handle med og overbelåne i en evig dans om den gyldne cirkel – indtil musikken holdt op med at spille.

Opfordringen være hermed givet videre til overbelånte, inkasso- og tvangsauktionstruede danskere.

Via Exiled Online, der hylder Kaptur som “hero of the depression”: Although it’s more fun to trash the villains and suckers who dominate our dying empire, if the rare hero appears and says something courageous and decent, then it becomes our professional duty to salute her.

2 thoughts on “Kongresmedlem til overbelånte husejere: BZ jeres egne huse”

  1. Det har ikke “blot” drejet sig om lånehajer, der har bondefanget folk til at tage lån, de ikke kunne betale (f.eks. har bondefangere fået folk til at købe huse til over-pris, og bankerne til at acceptere det, i forventing om, at værdien af jo vil stige, men hvor der er mange eksempler på at mellemmændene har opereret med forskellige tal til hhv bank, låntager og sig selv). Lån-tagere i USA har ikke samme “rettigheder” som i Danmark -- dvs. det er ikke de samme kontrakter. Kontrakterne minder nok mere om de danske “flex-lån”, hvor banken til hver en tid kan skrue renten og afdragene op. Dvs at folk har taget et lån, de godt kunne betale af på, men når bankerne gik i panik, så blev afdragene og renten skruet i vejret. Et andet eksempel -- blandt rigtigt mange forskellige -- på hvordan folk mister deres hjem, er at banken simpelthen vælger at annullere kontrakten/lånet, fordi gældsbeviser jo pludselig ikke var så interessante mere, og altså smider folk ud af deres hjem, selvom de betaler fast af på deres lån og ikke har problemer med det. Jeg ved ikke om den slags kan lade sig gøre i Danmark (?), da jeg ikke har været hus-ejer i Danmark, men i USA er man altså ikke nødvendigvis sikker bare fordi man har en kontrakt og følger den. Der er et hav af forskellige typer bondefangeri, svindel og slet og ret mangel på juridisk sikkerhed… blandet sammen med det, at bankerne og låntagere har været villige til at lave uansvarlige lån i forventing om konstant stigende huspriser og permanent spekulation i tomme gældsbeviser. Ikke kun dumhed og uansvarlighed men også reel svindel og manglende regulering. Der vil nok blive skrevet bøger og specialer om det amerikanske boligmarked-bedrag i fremtiden, for det er et kæmpe emne.

  2. Tak for den oplysende baggrund -- det sætter unægtelig tingene lidt i perspektiv (og forklarer måske, at et kongresmedlem kan finde på at gå så langt som til ligefrem at opfordre folk til at besætte deres egne huse i stedet for at lade sig smide ud).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: