VK-regering har lavet historisk dårlig økonomistyring

145 mia kroner. Eller 145.000.000.000 kroner har fosset ud af den danske statskasse på under et år. Og 2009 bliver dermed det værste år i Danmarks historie når det gælder økonomistyring. 85 mia kr. bliver statens underskud på – det største nogensinde!

Claus Hjort Frederiksen får dermed titlen som den dårligste finansminister nogensinde – han har formøblet ufattelige beløb og kastet penge i grams uden dækning. Finansministeriet peger selv på at det største økonomiske problem er de ufinanserede skattelettelser til de rigeste som regeringen har lavet, i blind tiltro til at skattelettelser medførte vækst. Det gør de så ikke – og det må vi så tage til efterretning.

Danmarks dårligste finansminister gennem tiderne

Samtidig med at regeringen har givet 20 mia kroner i skattelettelser om året via skattestoppet har de altså givet endnu flere via skattereformen. Samtidig har de kørt en håbløs ekspansiv politik, hvor de har satset på at man ved at kaste penge efter forbrugerne kunne skabe arbejdspladserne. Velvidende at offentlige investeringer er 5 gange mere effektivt til netop dette (finansministeriets egne tal!).

Sørme om Cepos mfl. nu vil have pengene ind igen ved at skære i velfærden – naturligvis. Men skulle man ikke starte med at skrotte skattestoppet – der udover at koste 20 mia. kr. om året også har øget den finansielle krises virkning i Danmark. Og de ufinanserede skattelettelser. Så er vi på den grønne gren og kan som S og SF foreslår bruge 35 mia på at sparke gang i økonomien på en fornuftig måde.

Der var en gang V og K havde et ry for at føre en fornuftig økonomisk politik – nu viser det sig at de har kørt den danske økonomi i sænk.

link til fallitboet.

6 thoughts on “VK-regering har lavet historisk dårlig økonomistyring”

  1. Efter den omgang bliver det godt nok svært for dem at forklare, at røde regeringer skulle være særlig slemme til at smide med pengene.

  2. Nu har Løkke, Hjort & Co i flere år gjort grin med S/SF, hver gang de har sagt, at skattelettelserne til de rigeste, var ufinansierede. De havde jo ret……jeg har aldrig i mit liv oplevet en regering, der i den grad ikke har styr på landets økonomi. Endnu engang må S, og denne gang med hjælp fra resten af oppositionen, genoprettet en økonomi, der er kørt helt i sænk!

  3. Efter der gennem flere år har lydt disse toner fra Løkke, Hjort & Co må man tage sig til hovedet! “Disse skattelettelser er finansierede”. Gad vide, om de overhovedet ved, hvad de foretager sig?

  4. håber sku vi få en anden regering da den vi har nu ikke fatter en meter. så vi ikke kommer så langt ud som nogen af de land der skal lån mange mia for og kom ud af det igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: