Passende reaktion?

En israelsk soldat er blevet bortført, samme dag, som Hamas endelig beslutter sig for officielt at anerkende Israel – og hvad er israelernes modtræk?

Forsøger man at forhandle med de palæstinensiske myndigheder om en ordentlig efterforskning, tilbyder man poliitmæssig assistence med henblik på at finde de skyldige, og krydser fingre så godt man kan?

Nej – man lancerer en storstilet militæraktion, lukker for strøm og vand til alle indbyggere i Gaza og giver sig til at bombe og belejre ét af verdens i forvejen allerfattigste og mest underforsynede områder, arresterer otte palæstinensiske ministre (mindre kan ikke gøre det). Disse ministre har ganske vist ikke noget med bortførelsen af den ene israelske soldat at gøre, så det må vel være en slags “mod-kidnapning” eller simpel hævnakt?
Og dette skal ses i lyset af, at de palæstinensiske områder i de sidste måneder har været udsat for kostante og ganske morderiske israelske angreb – hvor det, der udraderede syv mennesker fra den samme familie ven en strand i Gaza blot var ét blandt mange.

Nej, man må nok sige, at reaktionen er ude af enhver proportion – og det naturlige gæt er, aten israelske hærledelse og regering formentlig er komplet ligeglade med den bortførte soldat. Havde de ønsket at få ham fri, ville de have kunnet opnå det samme resultat mere effektivt med andre midler. I stedet bruges bortførelsen til et rent og skært påskud for at lave lidt rav i den – og, som vi formentlig vil få at se i de nærmeste dage, suppleret med lidt drab på palæstinensiske kvinder og børn – blot for, at de sådan kan lære at lade være med at stemme på Hamas en anden gang.

Vidste De, kære læser, at Israel selv har bortført over 300 palæstinensiske børn, som det tilbageholder på ubestemt tid? Hvis Israel har ret til at igangsætte en aktion af dette format for én soldat – hvad skulle palæstinenserne, om der skulle være sammenhæng i tingene, så ikke have ret til at gøre mod Israel? Og hvordan mod det ville blive modtaget – på TV-skærmen, ude i de små hjem?
Man merkt die absicht, und wird verstimmt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.