Nordkorea og opkogt hysteri

For fem dage siden: Nordkorea, et stort, rigt og truende land, der (udover at det vist ikke kan siges at udgøre nogen stor militær trussel mod andre end sin egen befolkning) er på nippet til at erobre den samlede verden, affyrer et par langtrækkende missiler, og den samlede verden og endogså selveste Kristeligt Dagblad farer i flint og himler op om, hvad man mon skal stille op mod den frygtelige, forfærdelige koreanske trussel, der kan erobre hele verden.

I går: Indien, et lille, ubetydeligt land med ikke ret meget mere end en milliard indbyggere, som vides at have atomvåben og som desuden råder over områdets største hær gør det samme, og ingen mæler et suk – de fleste aviser endikke skriver om det.

Var der nogen, der sagde hykleri? Jeg siger ikke hermed, at Indien er en stor trussel mod sine naboer eller at Nordkorea er noget særligt attraktivt samfund, men jeg siger rent faktisk, at vi har brug for lidt logik og lidt proportioner i alt dette …

og den logik jeg bruger, synes hvis noget nogensinde har mindet om skræmmekampagne, hysteri og opkogt krigsmageri, så lugter det nu lidt af fisk, det her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.