Israelsk soldat fængslet for at nægte at gøre tjeneste i Libanon

Mens diverse politiske hoveder strides om, hvilken metode mon er den rette til at bekæmpe en guerillalignende milits, når “bomb dem tilbage til stenalderen!” ikke lader til at virke, er der en israelsk reservist, som stemmer med fødderne ved at gøre det eneste rigtige:

Han stemmer med fødderne ved at nægte selv at deltage i en krig, han ikke føler, han kan stå inde for. Som vi læser i Ha’aretz:

the first person to refuse to do army service during the current fighting was yesterday sentenced to 28 days in a military prison.

According to the refusal organization Yesh Gvul, which issued a public statement yesterday urging others to follow in Amir Fester’s footsteps, more than 10 other people have contacted the organization about the possibility of refusing to serve.

While some of them have answered reserve duty call-ups and are participating in military training, they have said that they will not take part in the fighting, according to organization spokesman Yishai Menuchin.

Lad os håbe, mange flere vil slutte sig til ham, efterhånden som flere og flere israelere begynder at se sandheden i øjnene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.