Anti-islamismen og nynazismen hånd i hånd

Se godt på dette billede, som jeg har lånt ovre fra Hodjas blog og tillader mig at gengive her i dokumentationsøjemed (Snaphanen har bragt ca. det samme billede her) Billedet er nu fjernet efter ønske fra fotografen – gå ind på en af de andre blogs for at se det. Det forestiller Gisèlle Littman, også kendt under navnet Bat Ye’or, fotograferet sammen med sin mand David Littman og Filip Dewinter, som er et fremtrædende medlem af det ny-fascistiske belgiske parti Vlaams Belang.

Hvad er Dewinter og Vlaams Belang for nogle størrelser? Vel, lad det være nok her at konstatere, at Dewinter ikke er nogen rar mand. På højrebloggen (lavet af en Little Green Footballs-læser, for at det ikke skal være løgn) The Outraged Spleen of Zion lavede man lidt research på ham og offentliggjorde det under titlen “Now is Dewinter of our discontent“. Jeg vil opfordre enhver til at gå over og læse den omfattende baggrund – hvis man gerne vil vide mere, har selveste Little Green Footballs og dens bagmand Charles Johnson undersøgt Vlaams Belang ret grundigt og fundet meget omfattende beviser på deres White Power-politik og nynazistiske forbindelser.

The Outraged Spleen of Zion konkluderer man:

The White Power Neo Nazi movement needs to use people fighting jihad like us as political cover, they desperately need us to be the beard.

DeWinter is a major player in that world. (…)

The White Power movement has risen on the ashes of 9/11… It is a genuine, serious, international worldwide movement.
It is very organized.

DeWinter is in the thick of it and he happens to be a very major player with very major aspirations. He is a very ambitious boy.

Their sponsoring of the CounterJihad Europa conference was all about this.

They are in the process of BRANDING

If you told me this 13 days ago I would have laughed in your face.
I openly challenged everyone on LGF on it at the outset and did not want to believe it myself.

Dewinter er altså for meget selv for folk på den berygtede og indædt højreorienterede hjemmeside Little Green Footballs.

Så her er et interessant spørgsmål: Ved Bat Ye’ors støtter i Danmark, fra Bent Blüdnikow over Trykkefrihedsselskabet med Lars Hedegaard og Helle Merete Brix i spidsen til de mere ekstreme højrebloggere,  at hun tilsyneladende glad og tilfreds omgås nynazister af den værste og mest giftige slags?

Øyvind Strømmens Eurofascism-blog har i øvrigt også en længere række af artikler, hvor han peger på kontroversen over Vlaams Belang i Little Green Footballs og til hudløshed dokumenterer, hvem Vlaams Belang og Filip Dewinter er – læs dem her.

Læs også:

21 thoughts on “Anti-islamismen og nynazismen hånd i hånd”

 1. Ja, man burde på et tidspunkt lave et klikbart persongalleri over dem og lægge det på nettet, så man kan se, hvem af de prominente personer, der altid er dobbeltgængere, og hvem det altid er, der findes i deres nærhed.Udfordringen er, at det helst skal kunne vises grafisk. Kender du til værktøjer, der ville kunne skabe sådanne billeder, så man ser via personsammenfald, hvilke partier og organisationer, der hænger sammen med hvilke?

 2. Nej, desværre -- her har de involverede, altså Bat Ye’or og Filip Dewinter, jo altså være venlige nok til selv at posere for kameraet.

 3. Ja det bliver værre og værre. Hvis vi forholder os til det hjemlige, er der flere gange set billeder af Frank Aaen og Pia Kjærsgaard sammen.
  Finnerne var tyskernes allierede under 2.verdenskrig???

 4. Hammerlein: Ikke desto mindre ser vi sjældent Villy Søvndal eller for den sags skyld Lars Hedegaard posere smilende til fotografen sammen med Jonni Hansen.

  Og det er sådan ungefär hvad vi ser her, omregnet til belgiske formål. Dewinter er først og fremmest bare en væsentligt glattere og mere opportunistisk udgave.

 5. Jeg ser intet i det link, som retfærdiggør nazisme-referencen. Kan du venligst skære tingene ud i pap for mig, og fortælle mig præcis hvorfor De Winter er en nynazist. På forhånd tak.

 6. @William Jansen: Vlaams Blok/Vlaams Belang har igennem hele sin historie haft nære kontakter dels til belgiske SS-folk fra krigens tid, dels til assorterede Holocaust-benægtere og antisemitter.

  I dag har de taget en Israel-venlig facade på, og hvis man spørger Dewinter, tager han klar afstand fra nazismen. Få dage efter én sådan afstandtagen befandt han sig på den tyske militærkirkegård i Lommel, hvor han sammen med andre flamske nationalister (bl.a. den berygtede Bert Eriksson) hyldede en række belgiske SS-folk. Dette kan du læse mere om her.

  Hvis du læser fransk, er der også en oplysende lille biografi om ham her:

  http://www.resistances.be/dewinter.html

  Vi er enige om, at Dewinter ikke er *erklæret* nynazist, men ellers er der ikke meget, der tyder på, at der er den store forskel.

 7. @ agger:

  M.h.t. kollaboratør-diskussionen, så har vi jo længe accepteret kollaboratører, så længe vi fandt deres motiver agtværdige. Valdas Adamkus kæmpede effektivt set på tysk side under 2. verdenskrig, men det har jo ikke skadet hans omdømme.

  Stort set alle tyske politikere af en vis statur har vist respekt ved faldne nazistiske soldaters grave (Kohl med Reagan på slæb er det mest berømte eksempel).

  Det er fint nok, at du sender mig et langt link, men når jeg skimmer det ser jeg ingen nazisme. Så derfor en gang til:

  Kan du venligst skære tingene ud i pap for mig, og fortælle mig præcis hvorfor De Winter er en nynazist. Tilmed ‘nynazister af den værste og mest giftige slags?’ På forhånd tak.

 8. @Jansen: Se det første YouTube-klip i det første link, jeg angiver.

  Belgiske nynazister, der heiler og slås med politiet for at komme til at lægge blomster specifikt på 38 belgiske SS-folks grave er noget andet end Kohl, der ærer faldne tyske soldater.

  Hvor tit hser man lige Fogh nedlægge kranse ved Frikorps Danmarks mindelund?

  Og så det løse … Holocaust-benægtelse, antisemitisme, forbindelse til Voorpost og andre kredse på det ekstreme højre, der vil rense Bruxelles ikke blot for indvandrere, men for fransktalende, hvis de kan komme til det. Herz was willst du noch mehr?

 9. @ Agger; klippet hos OutragedSpleen er på fransk, som jeg ikke forstår.

  Jeg er helt med på at du beskriver nazisme, men hvor er den direkte forbindelse til Dewinter, som gør at han beskrives som nynazist ‘af den værste og mest giftige slags?

  Holocaust-benægtere, folk der slås med politiet, spoglig og etnisk udrensning m.m. er altsammen slemt, men du argumenerer ikke for at Dewinter har benægtet holocaust eller kæmpet mod politiet, og din argumentation for betegnelsen nynazist af den værste og mest giftige slags synes jeg ikke holder.

 10. (suk …)

  YouTube-videoen (denne her) viser først Dewinter og andre flamske nationalister i diskussion med forbipasserende, som tager indvandrere osv. i forsvar og beskylder ham for at være nazist. Dewinter erklærer meget kategorisk, at han intet har med nogen form for nazisme at gøre, og at han bliver dårlig bare ved tanken.

  Klip: Fire dage senere er politiet i stilling mod en større flok skinheads/nynazister, som ønsker at lægge blomster ved de 38 belgiske SS-folks grave; det bliver voldsomt, og politiet må bl.a. bruge tåregas for at holde demonstranterne tilbage.

  Blandt deltagerne er Bert Eriksson og Filip Dewinter. Hvilket også demonstrerer, hvorfor Dewinter er så giftig en type: Han er uhyggeligt tvetunget og kan virke meget overbevisende. Men er altså bevisligt fuld af løgn.

  I den dokumentarudsendelse, ovenomtalte YouTube-klip er kommet fra, ses Dewinter i flere demonstrationer fra det flamsk-wallonske grænseland, hvor der råbes slagord: “Franske rotter ud!”, mens en af deltagerne sågar svinger med en medbragt død rotte. Partiet Vlaams Blok blev af sin grundlægger Karel Dillen betegnet som en “fortsættelse af kollaboratørernes arbejde”, og i de år, hvor Dewinter stod i spidsen for Vlaams Blok i det belgiske parlament, videreførte partiets øvrige ledere som f.eks. Roeland Raes og Xavier Buisseret Dillens arbejde som Holocaust-benægter.

  Det dokumenteres også, hvordan Vlaams Belang markedsfører sig selv på fransk i Bruxelles som “pænt” indvandrer- og kriminalitetsbekymret parti samtidig med, at man i de hollandsktalende områder stadig taler om Franse Ratten, der skal Buiten.

  Nedenstående billeder er sakset fra Øyvind Strømmens hjemmeside og taler vist for sig selv.

  “Leftist scum should stay at home, because… NJSV”. NSJV fighting for freedom-of-speech in their very own way. This poster is probably from the 1990s.

  NJSV publication from the early days. Same symbol. Note that the responsible publisher is F. Dewinter.

  Jeg håber, det er nok “direkte forbindelse til Dewinter” indtil videre …? Ellers vil jeg anbefale Øyvind Strømmens artikler som yderligere baggrund; som det vist efterhånden skulle fremgå har såvel Vlaams Belang som Filip Dewinter uhyggelige mængder af skeletter i skabet.

 11. @ agger;

  Din argumentation for at Dewinter er facist er overbevisende, men du skriver også;

  ‘Hvis du stadig er ikke mener, det er rimeligt at kalde Filip Dewinter for “giftig” og “fascist”’

  WJ: Jeg har aldrig udtrykt at den påstand var urimelig. Jeg har sagt at jeg endnu ikke har set noget der retfærdiggør den. Læs venligst mine indlæg igen, jeg udtaler mig IKKE om rimeligheden i dine udsagn. Jeg udtaler mig om din dokumentation, og jeg stiller spørgsmål.

  Derudover stiller jeg ikke spørgsmål til betegnelsen ‘facist’, eller til betegnelsen ‘giftig’.

  Jeg stiller spørgsmål til betegnelsen ‘nynazister af den værste og mest giftige slags’. De er ordene ‘nynazist’ og ‘mest giftige’, som mine spørgsmål er rettet til.

 12. Anyway -- jeg tror, jeg har sagt hvad jeg har at sige om Dewinter, og henvist til tilstrækkeligt meget baggrundsmateriale til at enhver med omløb i hovedet om ikke andet kan se hvad jeg sigter til. Dewinter er en ulv i fåreklæder.

 13. William Jansen: Prøv at overveje, hvem der overhovedet er motiveret for at viderebringe konspirationsteorien om, at Holocaust aldrig fandt sted.

  Holocaustbenægtelse var en disciplin, som blev påbegyndt allerede inden Anden Verdenskrigs afslutning, da det stod klart, at Tyskland stod til at tabe krigen. Holocaustbenægtelsen blev iværksat, fordi man indså, at de omfattende etniske udrensninger på jøder ville stå som en fremtidig forhindring mod nazismen. Nazisterne indså meget tidligt, at hvis de skulle kunne gentage successen (eller rettere, prøve igen) med nazismen, ville det være helt centralt at skille sig af med Holocaust-spøgelset gennem benægtelse.

  Kombiner dette med en tradition blandt nazister for at benægte deres tilknytning i det offentlige rum, mens de meget hurtigt begynder at trække nazistiske holdninger frem -- med direkte henvisning til nazismen -- når de føler, at de befinder sig i et forum, hvor det er “sikkert”.

  Det er da korrekt, at bevisbyrden ligger på Carstens skuldre, hvis han vil kalde Dewinter for nazist, men nogle gange er indicier trods alt tilstrækkelige. Hvis jeg f.eks. jævnligt skridter gaden af iført brun skjorte og armbind, mens jeg heiler med højre hånd sammen med Johnny og co., men alligevel fastholder, at jeg da naturligvis ikke er nazist, så er det altså kun idioter og folk med en vis tilsvarende dagsorden, der ville forsvare påstanden.

 14. wolf: Lad mig så bare komme med en tilståelse: Egentlig plejer jeg at foretrække at kalde folk som Dewinter for “højreekstremister” eller “nyfascister” for bedre at kunne slå dem i hartkort med f.eks. Le Pen og andre, og for at undgå at forplumre begreberne for meget.

  I det aktuelle tilfælde brugte jeg ordet “nynazist” som provokation og går også lige til stregen: For hvis du spørger Filip Dewinter om han er nazist, vil han give dig et klart og meget kategorisk “nej”. Så han er altså ikke erklæret nynazist.

  Ikke desto mindre: If it talks like a duck, walks like a duck …

 15. Walks like a duck, and talks like a duck… Så han er altså RAPPER? Det er jo værre end at være nazist. De gamle nazister hørte da i det mindste Wagner. 🙂

  Og dér døde seriøsiteten så.

 16. wolf: apropos walks like a … Øyvind Strømmen udtrykker det meget godt på sin hjemmeside et sted: If you sleep with dogs, don’t feign surprise when you’re bitten by fleas! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.