Benjamin er død

“Husker du Benjamin?” var i mange år et af de mest ubehagelige træk ved ordensmagtens fremfærd i hovedstaden.

Benjamin Schou var en 18-årig, der nytårsaften 1992 blev hevet ud af mængden, slået ned og lagt i benlås af politiet på Rådhuspladsen i København, og som tilbragte resten af sit liv som en grøntsag. I dag er Benjamin død.

“Husker du Benjamin” er sætningen, som utallige venstreorienterede demonstranter og andre godtfolk senere har fået slynget i hovedet af betjente, der lige ville minde om, hvad de var i stand til og kunne slippe godt fra.

Bloggeren Piemburg skriver om sagen:

“Husker du Benjamin..” En sætning uddødeliggjort af betjente, der siden 1992 har brugt udsagnet for at gøre arrestanter klart, hvilken magt de havde. En sætning brugt til at understrege hvor hjælpeløs man er i politiets varetægt. En sætning brugt til at gøre det klart, at man som politibetjent, slipper fra stort set hvad som helst!

Benjamin kom uhelbredeligt til skade under en anholdelse på Rådhuspladsen i København nytårsaften 1991-1992. Han fik hjertestop og var død i mere end 20 minutter, mens han var i tre civilklædte betjentes varetægt.

Og mere om den betjent, der stod for mishandlingen:

Nu har Benjamin fået ro, jeg håber af hele mit hjerte at hans forældre også vil kunne finde lidt ro.

Men en jeg ikke kan lade være med at tænke på, er Bjarne! Hvad med dig.
Finder du mon nogensinde ro?

Du er Københavns mest hadede Betjent, ikke kun på grund af det du gjorde ved benjamin. Men på grund af den hørm af had og vold, der altid følger i dine spor.

Du kalder det nul tolerance! Men Bjarne, det er der ikke noget der hedder. Det hedder tolerance eller intolerance.

Nul tolerance, ja. det er jo ingen tolerance.

Hvad er det egenligt med dig, hvad er der sket dig, hvordan gik det til, at vreden, arrogancen og volden skulle blive din ledsager?

En dag, vil også du finde ro, men mon du nogen sinde bliver tilgivet…

Det, der skete, var måske en ulykke, men det var ikke nogen tilfældig ulykke. Det var politivold, og politivold af en art, som var dømt til at gå galt før eller siden. Der er stadig problemer med politiets fremfærd i hovedstaden, ikke mindst på Christiania og i forbindelse med de såkaldte “visitationszoner”.

Link: Husker du Benjamin? (læs også kommentarerne)

4 thoughts on “Benjamin er død”

  1. Så varer det nok ikke længe, før vi hører højrefløjen galpe op om strengere straffe for vold. Eller monstro de skelner mellem hvem der bliver ofre for volden?

  2. Der er elementer i politiet (som f.eks. Bjarne) som bruger titlen for at styrke deres selvtillid!

    Disse voldelige og psykopatiske elementer burde aldrig nogensinde have haft en uniform på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.