Antisemitisk, højreekstremistisk overfald på åben gade i Århus

Tankevækkende:

Det kan være farligt at være politisk aktiv i Århus. Det måtte Enhedslistens 19-årige folketingskandidat Sarah Victoria Bruun sande, da hun blev slået ned på gaden i weekenden. Hun var på vej til fest i Huset.

»Jeg var på vej til fest, da jeg så en mand stå og sætte klistermærker op. Da jeg så, at det var en nazi-mærkat, lavede jeg en eller anden grimasse og gik videre. Jeg gik tre-fire skridt, og så blev jeg ramt af et hårdt slag bagfra. Jeg røg direkte i asfalten«, siger Sarah Victoria Bruun til B.T.

Hun har stadig sår i ansigtet efter at have ramt asfalten. Da hun lå på jorden, blev der råbt ad hende.

»Jeg hørte ham sige: »Det er din egen skyld, Sarah«, og han sagde også »Jøde«. Det var ret uhyggeligt, at han kendte mit navn og åbenbart også min baggrund, for jeg er halvt jøde. Jeg har ellers ikke gjort mig bemærket, udover at jeg er opstillet for Enhedslisten …«

Det har længe været klart, at Århus er samlingssted for højreekstremister af enhver art, men det er trods alt sjældent, man ser et så åbenlyst politisk overfald, beregnet på at tage modet fra en folketingskandidat.

De plejer vist at holde sig til at knuse ruderne i Enhedslistens lokaler i nærheden, men på det sidste har der været flere tilfælde. Måske et eksempel på, at volden er ved at brede sig fra Dansk Folkepartis og Camres Endlösung-retorik og ud på gaden?

5 thoughts on “Antisemitisk, højreekstremistisk overfald på åben gade i Århus”

  1. Det er helt tydeligt, at det er et politisk motiveret overfald. Men bare vent: Det forlyder sikkert snart fra de toneangivende personer, at det bare er et helt tilfældigt overfald, og ikke nogen form for hate crime. Det har vi jo før hørt fra den kant. (Hvad var det, overfaldsmanden havde sagt: Det var hendes egen skyld?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.