Dagens citat: Hans Jørgen Bonnichsen

Sagt i Politiken om Dansk Folkepartis kritik af den tidligere PET-chefs aktiviteter som pensionist:

Jeg har min ytringsfrihed som alle andre i dette land, og jeg forholder mig til retssikkerheden – og det gør jeg med den viden og indsigt, jeg har efter 41 år i politiet. Så kan folk lide det eller lade være.

Og så er dét vist på plads.

Via Engelbreth, som tilføjer: “Sagen er jo, at Dansk Folkeparti aldrig har bekymret sig videre om ytringsfriheden, men kun om håne- og propgandafriheden. Når det gælder ytringsfriheden for ex-ambassadører, der tillader sig at kritisere regeringen, for magtkritiske forskere, journalister og for alle andre, som er “modspillere” i Dansk Folkepartis ensrettende nationalistiske projekt, er man straks ude med den magtfuldkomne rive.”

2 thoughts on “Dagens citat: Hans Jørgen Bonnichsen”

  1. Helt forkert at Hans Jørgen Bonnichsen dagligt gennem udtalelser og foredrag kan fremsige meninger om hvordan PET opererer. Det er da forvirrende over for den lukkede/relevante pressestategi som PET selv fører. “Fjenden” ved jo efterhånden alt om hvordan den kan undgå at blive ramt af PET
    Lars

  2. Forkert. Hans Jørgen Bonnichsen er privatperson og kan sige, hvad han vil, så længe han ikke afslører nogen operative hemmeligheder. Ofte udtaler han sig jo også meget generelt, for eksempel når han siger, at der ikke er behov for flere indskrænkninger af borgerrettighederne og andre “terrorbeføjelser”. Det er nok bl.a. det, der især har irriteret den gamle regering og DF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.