Klimanyt: Det går hurtigere end forventet

Vi må selvfølgelig afvente, modellerne er usikre og meteorologiske fænomener er meget komplekse, en første effekt af den globale opvarmning kunne meget vel være, at vejret blev koldere i en periode, og i sidste ende må det hele afhænge af, om de empiriske data underbygger modellens forudsigelser. Det forekommer vel efterhånden klart, at der er ved at ske noget dramatisk med klimaet, og at det har noget med menneskets aktiviteter og udledning af drivhusgasser at gøre.

Men her er, med lidt hjælp fra Kevin Drum, et par empiriske pegepinde:

Hyggeligt, ikke? Nej, det går ikke som de venstreorienterede lakajer for alle verdens regeringer og deres store økonomiske og politiske interesse i at skrue ned for blusset (?) vil binde os på ærmet – det går værre.

Kevin Drum er optimist:

What it really looks like is that our current models aren’t pessimistic enough and that the growth in greenhouse gas emissions is exceeding even the modelers’ highest estimates. We are fast approaching a point of no return that will likely kill hundreds of millions of people, destroy much of the world’s food supply, and spark resource wars that make Rwanda look like a mild family quarrel.

Måske det hele går i sig selv igen, fordi vi alligevel snart løber tør for olie, og i det efterfølgende økonomiske og sociale sammenbrud holder vi nok helt op med at brænde energi af, og det var så den klimaændring.

Eller også skal man til at lægge om. Vi kan også bare blive ved med at brænde af og forbruge, fordi det er bedst for økonomien, men det kan alle jo nok blive enige om vil ende på et eller andet tidspunkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.