“Kan du fatte det, perker!”

Hvordan er det at være ung dansker af anden etnisk baggrund og gøre brug af sin grundlovssikrede ret til at demonstrere, f.eks. mod Israels krig i Gaza? Her et et bud:

Via Modkraft, der også nævner et andet eksempel politiets provokerende, truende og formentlig dybt ulovlige adfærd:

Den anden episode drejer sig om 17-årige Camilla Christiansen fra København, der efter at være blevet anholdt oplevede at blive kaldt »landsforræder« af en betjent. Udtalelsen falder, da hun forklarer betjenten, at hendes koran-halssmykke skyldes interesse for islam, en religion den unge pige overvejer at konvertere til.

Den 17-årige pige deltager den 10. januar i en moddemonstration på Rådhuspladsen i København vendt mod en pro-israelsk demonstration. Hun anholdes senere samme dag, da nogle betjente mener at kunne genkende hende fra en episode tidligere på dagen, hvor det kom til noget skubberi mellem unge dansk-palæstinensiske demonstranter og politi.

Da betjentene har anholdt hende, placerer de hende på gulvet mellem sæderne i mandskabsvognen. Siddende her med hænderne bundet med strips på ryggen, spørger en af betjentene hende, hvor hendes mor og far er.

– Min mor er derhjemme, min far kender jeg ikke, svarer hun, hvorefter politimanden siger:

– Det er derfor, din mor ikke kan opdrage dig ordentligt. Er du dansker?

følge Camilla Christiansen spørger politimanden formentlig til hendes etniske oprindelse, fordi hun har mørkt hår og går i følgeskab med to dansk-palæstinensiske piger, der begge bærer muslimsk hovedtørklæde.

Hun svarer »ja« til spørgsmålet, hvilket får politimanden til at spørge til den kæde, hun bærer om halsen:

– Hvis du er dansker, hvorfor har du så Koranen hængende om halsen?

– Fordi jeg interesserer mig for islam, svarer Camilla Christiansen, der aldrig tidligere har været anholdt.
Svaret får betjenten til at kalde hende for »landsforræder«, en bemærkning som ifølge Camilla Christiansen får de øvrige politifolk til at grine.

Fascister i det danske politi? Quelle surprise. Jeg siger velbekomme.

Link: Betjent: »Sæt dig ned perker!

6 thoughts on ““Kan du fatte det, perker!””

 1. Ja, betjenten og kalder ham perker og skubber til ham.

  Men det kommer der aldrig nogen sag ud af, fordi vi ved godt, hvordan politiet plejer at opføre sig i sådanne sager: Ingen af de tilstedeværende betjente har set eller hørt noget, og ingen kan huske, hvem det var. Og da det racistiske, magtglade svin har hjelm på, kan han ikke genkendes på videoen.

  Og så spørger man sig selv, hvad der kan få nogen til at smide ting efter politiet.

 2. Ja, det lader faktisk til, at betjenten kan genkendes og får en sag på halsen:

  http://www.modkraft.dk/spip.php?article9686

  Men det er selvfølgelig blot det ene tilfælde, hvor der stod en pressefotograf ved siden af -- hvad med de 99,9% af tilfældene, hvor der ikke gør? Men vi har jo vidst det længe: Der er noget helt, helt galt med politiet i København …

 3. Du får det næsten til at lyde, som om det er en bestemt slags mennesker, der føler sig tiltrukket af muligheden for at gå med våben og i uniform.

  Hvis man skal sige noget positivt om udbredelsen af teknologi, der muliggør overvågning, så er det denne backfire-effekt, der på sigt kan få politiet til at være endog meget bange for at få de handlinger foreviget på film, som de hidtil er sluppet afsted med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.