Lukningen af Pusher Street spreder hashhandelen til hele København

“Normaliserings-“politikken overfor Christiania, der fik politiet til at lukke hashhandelen på Pusher Street, har nu spredt hashsalget over hele København, hvilket skaber almindelige københavnere. Politiken skriver:

På Israels Plads midt i København foregår der livlig hashhandel. Pladsen fungerer også som skolegård for en nærliggende skole.

På Litauens Plads på Vesterbro kan man stadig købe hash lige ved siden af en legeplads, selv om politiet for godt et år siden slog til mod pusherne på pladsen.

Direktøren for Københavns Politi, Hanne Bech Hansen, erkender, at lukningen af Pusher Street er blevet en belastning for almindelige borgere.

»Hashsalget er blevet mere synligt, og det er mere ubehageligt for borgerne, fordi de nu kan se, at der bliver handlet«, siger hun.

Gad vide, hvornår de egentlig lærer det: Det har i årevis været klart, at det er umuligt at holde ulovlige stoffer ude af de mest gennemkontrollerede miljøer vi har i vores samfund, nemlig fængslerne. Så hvis man lukker én kanal for handelen med disse stoffer, dukker de blot op et andet stedl. Handelens omfang har ikke noget med forbudsindsatsen at gøre, men styres af udbud og efterspørgsel.

En øget politimæssig indsats kan ikke mindske efterspørgslen, højst få prisen til at stige, og da den alligevel aldrig vil kunne få bugt med problemet, er hele indsatsen 100% omsonst.

Ikke mindst, fordi problemet synes at være uafhængigt af forbud eller ej: i Holland, hvor man i årevis har kunnet købe stoffet helt legalt, er forbruget af hash pr. person lidt mindre, end det er i Danmark.

For København fungerede det i mange år rimeligt godt: Pusher Street fungerede som et centralt “hash-supermarked”, forholdene var rimeligt stabile, og bortset fra politichikane mod folk, der forlod Christiania, var stoffet i praksis legalt. Problemerne var minimeret ved at være samlet på et sted.

I dag, hvor det er spredt ud over hele byen, ser vi konsekvenserne: Øget og mere synlig kriminalitet, bandekrig i kølvandet på de nye økonomiske strukturer. Forbudspolitikken udstillet i al sin hæslige nøgenhed.

Link: Hashhandel breder sig på gaden i København

Læs også:

•  Legalisér narkotika!
•  Narkotikapolitik som forbrydelse

7 thoughts on “Lukningen af Pusher Street spreder hashhandelen til hele København”

 1. Jamen det er jo bare fordi de ikke har fået lov til at benytte de nødvendige midler endnu. Næh, Agger, problemet er jo de dumme domstole. Vi skal bare have indført en fiffig lille lovændring, der besparer dette fordyrende led i tredelingen af magten. Hvis bare politiet får mulighed for at aflytte telefoner, visitere, varetægtsfængsle, ransage, konfiskere, overvåge samt effektuere forebyggende straf, hvor politiet finder det nødvendigt, osv. uden at skulle være nervøse for, at deres handlinger eller adfærd giver dem problemer, så skal vi nok få bug med alt, hvad der ikke er Morten Korch-idyl.

 2. Så sandt, så sandt.”Gad vide, hvornår de egentlig lærer det”: hvis du med “de” mener den borgelige regering, så aldrig! Rydningen kom efter et valgløfte og kan vel kun være af ideologisk karakter og interesse (interesse for at lefle for alle småborgelige hyklere, der er langt væk fra problemerne). Ingen har vundet ved rydningen: Som vores politikvinde siger det, så er det blevet mere usikkert og farligt(!). Danmark mistet sin en af sine største turistattraktioner (Pusherstreet). Og der er flere bander der skyder hinanden ned på åben gade alle vegne. Handlen er intakt, men følgeforbrydelserne langt større. Hvordan de borgelige kan forsvare det, er mig en evig gåde på størrelse med Skabelsen…

  Børnehavebørn har samme udgangspunkt når de er blevet udsat for noget uretfærdigt: Øje for øje, alting er sort/hvidt, retfærdighed skal ske fyldest. Levebrøds- og populismepolitikere finder på løsninger, der ikke er gennemtænkte, for at tækkes befolkningsgrupper. Verden er ikke retfærdig og der vil alle dage være problemer, som ikke lige lader sig tackle. Hvordan man skal forholde sig til den problematik, burde nogle ledere fabulere over. Fyr spindoktorer, der kun retter sig efter tal og taburetter, fremfor hvad nationen har brug for.
  Jeg vil også gerne have Danmark tilbage…

 3. Det var forudsigeligt, blev forudsagt og skal forstaas i sammenhaeng med den øgede vold i byen og resten af landet. Konservative, puritanske holdninger avler vold -- og modstand.

  Modsat kan man ogsaa forstaa det paa en anden maade: Selvfølgelig vidste “de” det -- de har laert meget i 2000 aars politisk historie. At lukke Pusher Street ville give problemer, det vidste “de” helt sikkert, saa hvorfor gjorde de det? For at give sig selv en undskyldning for at opruste paa gader og straeder -- det er jo det bedste der kunne ske for politi og ordensmagt som industri, institution og kultur: nu faar de flere penge og mere legetøj og en mere “fleksibel” lov der tillader alskens smaa-fascistiske aktiviteter.

  Den slags har saagar et navn hvis det handler om “venstrefløjen” (som kan bruges til at skræmme folk ligesaa vel som “terrorister” eller “rockere”: http://en.wikipedia.org/wiki/Strategy_of_tension

 4. Colonos: Som det er blevet sagt i andre sammenhænge, så skal man ikke tilskrive noget til ondskabsfuld, hvis kan forklares med inkompetence.

  Der behøver jo bare blive stjålet en liter mælk i et supermarked, og så har vi et helt befolkningssegment, som skriger efter hårdere straffe og mere kontrol, og som ikke tænker over følgerne af det. Politikerne behøver ikke være spor bedre begavede på det punkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.