Københavns politi anklages for rå vold og racisme

Peberspray i hovedet på demonstranter – også på anholdte, der sidder på jorden i strips. Det er blot en af de anklager, advokat Christian Harlang i dag fremsætter mod Københavns Politi.

“Perle” eller “perker”?  En mulig konklusion er, at politiet slet ikke skal opføre sig sådan som man ser på den berømte video, og så kan det i øvrigt være lige meget, om betjenten sagde “perker” eller “ærede herre”.

Men de nye anklager for unægtelig hele “perle-sagen” til at blegne. I Politiken læser vi:

Advokat Christian Harlang har klaget til Statsadvokaten over de metoder, en række københavnske politifolk tog i anvendelse ved den meget medieomtalte demonstration i januar.

»I en række tilfælde benyttede politiet peberspray, herunder også mod personer, der var blevet lænket med plastikstrips. Sådan adfærd er stærkt angstfremkaldende«, skriver advokaten.

»I en række tilfælde blev demonstranter – herunder i særlig grad frihedsberøvede demonstranter – udsat for nedværdigende og racistisk behandling fra politiets side. Udover at være strafbar er sådan adfærd både meget krænkende og stærkt provokerende«.

Christian Harlang pointerer i sin redegørelse, at en del af demonstranterne fik meddelt, at de var anholdt, men de fik ikke at vide, hvad de var sigtet for, og at de ikke havde pligt til at udtale sig.

Harlangs konklusion i skrivelsen er en meget vidtgående anklage mod Københavns politi: »Grundlovsbrud, krænkelse af demokratiske rettigheder, racisme, unødig magtanvendelse og ulovlig frihedsberøvelse«.

Harlang har skrevet til justitsminister Brian Mikkelsen og bedt ham gøre noget ved, hvad han betegner som et “overordnet problem” i Københavns Politi. Og det er jo ikke første gang, vi hører om rå og brutal adfærd fra politiets side. Måske det snart var på tide, om man erkendte, at vi har et problem i stedet for til hver en tid at tilkende ordensmagten sin støtte.

Link: Hård anklage mod Københavns Politi

5 thoughts on “Københavns politi anklages for rå vold og racisme”

  1. @reventlow:

    Æh, helt seriøst: Peberspray i hovedet på folk, der sidder lænket i håndjern? Jeg er sikker på, politifolkene har følt sig vældig truede -- af de her mennesker, der sad -- øhhh … lænkede på jorden uden at kunne røre sig.

    Det er jo umisforståelig, utilsløret vold mod forsvarsløse mennesker. Som Harlang siger: “En rystende og angstfremkaldende oplevelse for en lovlydig borger.”

    Ja, det tør svagt antydes.

  2. Selvfølgelig. Folk skal bare overholde loven og gøre, som der bliver sagt, så slipper de for tæsk. Sådan sagde de også i Rusland, Kina, osv. Bare overhold loven, uanset hvordan den stiller dig, så får du ikke tæsk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.