Obamas afghanske stuvning

Nogle mennesker har større tillid til Obamas evner som fornyer end andre. Den arabisk-amerikanske vittighedstegner Khalil Bendib hører ikke til de mest imponerede, som det vil fremgå.

Og Obamas planer om en større optrapning i Afghanistan lader da også en del tilbage at ønske. En tilbagetrækning, for eksempel. Det bedste, USA og Vesten i det hele taget på nuværende tidspunkt kan gøre for en fredelig udvikling i Afghanistan er at trække sig ud på en ordentlig måde, men så hurtigt som muligt.

Alt andet dækker over i bedste fald misforståede, gode intentioner, i værste over gusten neokolonialisme. USA bragte Taleban til fald i 2001 og har nu, næsten ni år efter, intet fornuftigt at bidrage med. Ikke militært, i hvert fald. Hvis Obama var klog, ville han lave en exit plan i stedet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.