Bandekrig og udvisninger: Nu tager vi fat

I regeringens “bandepakke” lægges der op til stramninger og udvisninger i den helt store stil – stramninger og udvisninger som, gætter jeg på, hverken vil gøre fra eller til i den aktuelle bandekrig.

Og hvad vil man stille op den dag, man som under “rockerkrigen” i 90erne ikke har indvandrere på den “ene side” og derfor ikke kan tale om det, som om det handlede om “integration”?

Politiken skriver i hvert fald, ildevarslende nok:

Dansk Folkeparti vil fremskynde et lovforslag fra regeringen, der gør det markant lettere at udvise udenlandske bandemedlemmer. Lovforslaget er udarbejdet, men er endnu ikke fremsat:

»Jeg vil presse på for, at det bliver fremsat hurtigst muligt, og det er på tirsdag. Og jeg håber, det kan få en hurtig behandling, så det senest er vedtaget i starten af april. Jo før, des bedre«, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Med forslaget opstår en palet af nye muligheder for at udvise kriminelle udlændinge. En fængselsdom for vold, for at bære våben eller for at tilskynde til kriminalitet skal fremover som udgangspunkt medføre udvisning. Uanset dommens længde eller hvor længe udlændingen har opholdt sig i Danmark.

Venstre kom i går med sit bud på, hvordan staten får bugt med bandekrigen. Blandt andet lægger partiet op til at stramme våbenloven, afskaffe strafrabatten til unge under 18 år samt lettere adgang til at tvangsfjerne umyndige bandemedlemmer.

Det skal ske ved at indgå en kontrakt med det unge medlem og dets forældre om at stoppe de lyssky foretagender. Bryder den unge kontrakten, skal myndighederne tvangsfjerne vedkommende i mindst et halvt år.

»Vi skal have de unge ud af miljøet; ud af den onde cirkel. Hvis man fra de kriminelle miljøer ikke kan forstå det på anden måde, er vi klar til at skærpe lovgivningen«, siger retsordfører Kim Andersen (V).

Socialdemokraterne og SF bakker op om forslaget, mens Dansk Folkeparti går længere og foreslår, at tre grove lovovertrædelser skal give livstid.

Det sidste er nu ikke nyt, men er stadig umenneskeligt drakonisk, rent bortset fra, at man i USA kun har dårlige erfaringer med en lignende ordning.

Og hvad i al verden vil SF dog på den stramningsgalej? Nuvel, deres forhold til retssikkerheden har været problematisk, lige siden de i 1996 stemte for “rockerloven” eller “lov om ophold i bestemte ejendomme“, som den hed.

Og mht at udvise “bandemedlemmer”: Hvordan ved man, om nogen er medlem af et bande – skal man kunne bevise det?

Bander udsteder ikke medlemskort og opkræver ikke kontingent, som det vil være de fleste bekendt, og er som regel løst definerede størrelser af uformelle bekendtskaber, som en engelsk undersøgelse godtgjorde for nylig.  En lov, der tillader udvisning af “bandemedlemmer” uden ordentlig bevisførelse er reelt en lov, der tillader udvisning af hvem som helst for hvad som helst, bare vedkommende bor det forkerte sted eller ser forkert ud i hovedet.

Link: Syvmiletramp mod politistaten

4 thoughts on “Bandekrig og udvisninger: Nu tager vi fat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.