Tillad seksuel omgang mellem søskende

Der har været lidt debat i de sidste dage om, hvorvidt seksuel omgang mellem voksne søskende bør være forbudt – Vagn Greve var oppe at markere, at han ikke kan se noget formål med et sådant forbud, og Dansk Folkepartis Aia Fogh skrev sådan rundt regnet det modsatte på sin blog, hvor jeg lagde en kommentar med min egen mening.

Nu er ytringsfrihedens frontløbere i Dansk Folkeparti jo kendetegnet ved, at de ikke bryder sig om at blive modsagt, så min kommentar derovre er vist blevet slettet. Pyt skidt, jeg bringer den bare her i stedet:

Man kan aldrig med samfundets velsignelse vælge et incestuøst forhold. Det er ikke bare kulturelt tabu, men et naturligt instinkt …”

Hvorfor kan man ikke det? Og hvorfor skulle frie mennesker i et frit land forresten også have brug for samfundets “velsignelse” – man kan vel gøre hvad der passer én, så længe det ikke skader andre, uden nogens “velsignelse”?

Så – hvad er det, der er “forkert” ved sex mellem voksne, fuldt tilregnelige søskende? Og hvori begrunder du din påstand om, at det er “unaturligt”? Jeg kender ikke til nogen dyrearter, der konsekvent håndhæver en sådan inhibition, og jeg kender ikke til nogen biologisk forskning, der godtgør, at en sådan medfødt hæmning skulle eksistere. Måske du kan pege på nogen nylige forskningsartikler om sagen?

Og hvorfor er det, samfundet har brug for regler om, hvad voksne mennesker må og ikke må gøre ved hinanden med efter fuldt gensidigt ønske og med fuldt gensidigt samtykke? Jeg mener, vil du så også forbyde oralsex?

Det korte af det lange er vel, at jeg kke behøver at bryde mig om tanken om seksuel omgang mellem søskende af samme køn, og det gør Aia Fog heller ikke. Der er mange ting, jeg ikke bryder mig om at tænke på, og jeg håber sandelig ikke, at nogen nogensinde vil finde på at forbyde dem alle.

Det skal dog siges, at det ikke kun er Aia Fog, der er på gale veje her – socialdemokraten Karen Hækkerup fører sig også frem:

Sex mellem søskende og andre nært relaterede er forkert. Der er ikke noget, der kan være meget mere grundlæggende forkert både moralsk og juridisk. Og det skal være ulovligt.

Hvad Hækkerup ikke fortæller og journalisten ikke spørger om, er hvorfor det mon er forkert. Og hun ville jo nok heller ikke kunne give andet svar på det spørgsmål, at “det er det da”.

Til gengæld må man 100% afvise teorier eller spekulationer om, at det er “unaturligt”. Det er muligt, at modviljen mod ægteskaber mellem nærtbeslægtede til en vis grad er biologisk bestemt og dermed medfødt, det kunne man i hvert fald forestille sig; men så ville mangelen på en sådan modvilje hos visse individer også være medfødt og dermed lige så “naturlig”.

Og hvis vi ikke personligt bryder os om tanken om seksuel omgang mellem folk, der er så nærtbeslægtede som søskende, kan vi lade være med selv at gøre noget sådant, eller vi kan lade være med at omgås folk, der gør – men vi kan ikke med nogen forestilling om et “frit samfund” i hånd insistere på, at samfundet skal blande sig i, hvad voksne mennesker gør med hinanden under fuldt gensidigt samtykke og uden skade for tredjepart.

Den regering er bedst, som regerer mindst, som Jefferson vist nok (ikke) sagde. Moralsk forargelse over hvad “andre” gør er en dårlig vejviser på vejen mod et frit og åbent samfund.

Læs også: Pleiotropy: Sex among siblings – et glimrende indlæg i samme debat.

2 thoughts on “Tillad seksuel omgang mellem søskende”

  1. Til gengæld må man 100% afvise teorier eller spekulationer om, at det er “unaturligt”. Det er muligt, at modviljen mod ægteskaber mellem nærtbeslægtede til en vis grad er biologisk bestemt og dermed medfødt, det kunne man i hvert fald forestille sig; men så ville mangelen på en sådan modvilje hos visse individer også være medfødt og dermed lige så “naturlig”.

    Det er sgu’ en ret god pointe, som jeg ikke lige havde tænkt på. Tak for det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.