Korruption og pamperi betaler sig

Nu er det fem år siden sidste Europa-parlamentsvalg og lad os se hvordan det er gået med valgløfterne. Sidste valgkamp var præget af befolkningens utilfredshed med pamperi og korruption i EU. 9(!) år i træk havde revisorne i EU nægtet at acceptere regnskabet, da det var præget af 5-10% svind og korruption. Europaparlamentarikerne gik i spidsen for denne udvikling ved selv at svindle så meget ned i egne lommer som muligt. Der var dusinvis af sager hvor parlamentarikere fik penge for at komme til møder de ikke gad, fik penge for rejser de ikke tog osv osv.

Socialdemokraterne, med Poul Nyrup i spidsen kæmpede imod korruptionen og pamperiet og lovede en masse forbedringer. NU skulle der være styr på regnskabet, nu ville de lave reglerne om så parlamentarikerne fik færre penge for ingenting, og de rejsepenge de ikke kunne bruge ville de donere til partiarbejde.

Poul Nyrup fik som sagt et kanonvalg – med flere stemmer end samtlige venstrekandidater, og herfra et skulderklap til ham for kampen mod uregerlige finanskæmper. Desværre lykkes det ikke at regulere markedet før for sent.

Men hvordan gik det med kampen mod pamperiet og svindlen? Tjah – nu er det 14(!) år siden et regnskab fra EU er blevet godkendt af revisorne. EU-parlamentet har lige vedtaget en kæmpemæssig lønstigning til alle. Og regnskabet for de rejsepenge som socialdemokraterne ikke fik brugt de sidste 5 år ligger parat den 20 juni – 13 dage efter valget!

Det er naturligvis ikke kun Socialdemokraterne der svindler og bedrager. Det bliver generelt værre jo længere du kommer ud på højrefløjen – og man kan kun gisner om hvilke millioner og atter millioner der vil forsvinde ned i Bendt Bendtsens private lommer, når mr. Golftur kommer ned i slaraffenland!

Korruption og pamperi er undergravende for et demokrati. 12% af EUs-budget går til svindel – og de rapporter som EU bestiller om korruptionen bliver hemmeligholdt.

Det er med andre ord korruption der bør være emne nr. 1 til det kommende valg.

One thought on “Korruption og pamperi betaler sig”

  1. Tak for et godt jeg-kunne-ikke-sove blogindlæg.

    Jeg har delt det på min facebookprofil.

    Jeg er enig i, at korruptionen er et vigtig punkt i valgkampen, men der er også andre fx fælles integrationspolitik, fælles sundhedpolitik, fælles miljøpolitik o.s.v. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.