Stem nej eller blankt til tronfølgeloven

Ikke, fordi jeg bekymrer mig om det i øvrigt ret irrelevante spørgsmål om tronfølge, men fordi

 • Det er et demokratisk problem, at staten i skikkelse af Statsministeriet går ud og reklamerer for et bestemt resultat af en demokratisk afstemning
 • Det er, for nu at blive ved det problem, en åbenlys manipulation af vælgerne hen mod et bestemt politisk resultat, der kunne danne præcedens – hvad bliver det næste, statsministeriel støtte til en stemme på den siddende regering?
 • Henrik Hansen har flere gode argumenter

Det viser sig så også, at Statsministeriets kampagne lader til at give bagslag, og godt det samme. For i modsætning til, hvad man kunne tro, har forslaget faktisk intet med ligestlling, men meget med politisk manipulation og grimme fortilfælde at gøre.

3 thoughts on “Stem nej eller blankt til tronfølgeloven”

 1. Nej eller blankt? Der er en 3. vej: Boykot tronfølge-valget

  Jeg vil hermed opfordre alle repubilkanere til at boykotte afstemningen om den nye tronfølgelov. Begrundelsen er som følger: Hvis valgdeltagelsen bliver signifikant højrere ved valget til Europa Parlamentet end ved tronfølge-valget, så sender vi et stærkt signal om at monarkiet rager os et stk. høstblomst.

  Opfordringen er hermed givet videre.

 2. Jeg har altid haft det lidt svært med den der “lad-vær-at-stemme”-ting… den er fuldt forståelig, men dog lidt mangelfuld (det kunne jo tolkes, som om man blot er ganske ligeglad med det dybere emne… monarkiet fx). Derfor har jegnetop bestemt mig for at sætte kryds ved “PROPAGANDA”… hvis der ikke findes en sådan valgmulighed på stemmesedlen, kan jeg -- alt taget i betragtning -- kun opfordre til selv at sørge for, at få styr på den mangel.

 3. @ Peter Kofod:

  Det kommer nok ud på et om man stemmer blankt, vansirer sin stemmeseddel eller boykotter. Det væsentlige er at man siger fra, og der er noget charmerende ved at der kan siges fra på så mange forskellige måder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.