Kommentarforfalskning

I går var der en ukendt kommentator, der i denne tråd indsendte en falsk kommentar,  idet kommentaren gav sig ud for at være skrevet af pastor emeritus Ricardt Riis.

I virkeligheden var kommentaren ikke lagt på af Riis selv, men af en mig ukendt person, der havde sakset et indlæg fra Kristeligt Dagblads religionsblog, der også rummede en kommentar til Alaa al-Aswanys bidrag til debatten om Vesten og islam.

Jeg vil gerne understrege, at vi her på bloggen ser alvorligt på, at man skriver falske kommentarer i andre menneskers navn. I det her tilfælde gjorde den anonyme forfalsker Riis en bjørnetjeneste, fordi indlægget forholdt sig til ting, der ikke var omtalt i det indlæg af al-Aswany, som jeg selv henviste til, så det kom til at stå lidt underligt i sammenhængen.

I andre tilfælde kan det være langt mere alvorligt. Ud over den sædvanlige kommentarpolitik vil jeg gerne understrege, at der er absolut nultolerance overfor folk, der skriver kommentarer i andres navne. Sker det igen, vil det som minimum medføre anmeldelse til vedkommendes internetudbyder.

Vi har allerede vore mistanker om, hvem der i dette tilfælde kan have forfalsket pastor Riis’ underskrift, men vil foreløbig lade sagen hvile indtil næste gang – som forhåbentlig aldrig kommer.

2 thoughts on “Kommentarforfalskning”

  1. Det er da vist heldigvis ret sjældent, nogen gør det?

    Man kan måske forstå, at nogen kan have gode grunde til at være anonyme -- selv om det ofte bruges for at kunne ytre sig på en måde, som personen selv ville være flov over, hvis identiteten var kendt (?)

    Men at udgive sig for at være en anden, er både tarveligt, fejt og kujonagtigt.

    Det tror jeg egentlig de fleste kan blive enige om -- uanset hvor uenige man ellers er om det ene eller andet.

  2. Ja. I det mindste opdagede jeg det ret hurtigt, og den skyldige har forhåbentlig fået sig en forskrækkelse over, så hurtigt han blev afsløret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.