Indisk delstat åbner genopdragelsesskole for aber

Macaque monkeysI den indiske delstat Punjab har de problemer med vilde aber, der i mange tilfælde angriber mennesker, stjæler mad og begår hærværk. Men nu har man fundet løsningen – aberne skal på genopdragelse i en særlig lukket institution, hvor de kan lære gode manerer, så de kan begå sig i samfundet på hæderlig vis, når de bliver lukket ud:

As more and more forests disappear, they are increasingly encroaching into human settlements, say experts.

The problem of rogue monkeys is particularly severe in towns close to India’s north-western border with Pakistan.

Officials accuse them of a variety of bad behaviour from terrorising children, snatching food from people and destroying property.

Macaque monkeys routinely destroy TV antennae, tear down clothes-lines and damage parked scooters and motorcycles.

“Besides people landing in hospitals after encounters with monkeys, the animals also often get hurt when house owners try to chase them away or keep them out by using live electric wires and other means,” chief wildlife warden RK Luna told the BBC.

The proposed new monkey school will take in the “worst offenders” and put them through a crash course in good manners.

“We have proposed a composite facility where scientific methods will be employed to change and alter the social habits of the monkeys,” Mr Luna said.

Wildlife officials hope to reduce aggression and train the monkeys to be more like the wild animals they originally were.

Genopdragelsesskolen er en mere human erstatning for et “fængsel”, der hidtil er blevet brugt til at holde de værste forbrydere blandt aberne fængslet. Meget human og usædvanlig idé, må man sige – og spændende at se, hvilke resultater dette dyrepsykologiske eksperiment kan give.

Link: Indian school for rogue monkeys

2 thoughts on “Indisk delstat åbner genopdragelsesskole for aber”

  1. Jeg bor p.t. på Sri Lanka.

    Jeg har flere gange oplevet at være afskåret fra internettet fordi aberne har rodet med kablerne. Desuden har jeg tremmer for vinduerne, hvilket ikke forhindrer de mindre aber i at prøve at komme ind og lede efter ‘noget godt’. …og hvis jeg prøver at fodre dem med nødder fra en pose, så kan de godt prøve at rive posen ud af hænderne på mig.

    Nu har jeg overskud (ingen familie, independently wealthy -- ihvertfald herude og indtil videre), så jeg synes bare at de er nuttede. Men jeg har fuld forståelse for at det er et mindretals-synspunkt.

    Fedt initiativ.

  2. William Jansen, jeg fatter ikke en brik af, hvordan du kan sidde så langt ude i verden og deltage i “islamdebatten” på de danske blogs, som om du sad & kedede dig i en halvandenværelses på Østerbro. Hvorfor skriver du ikke om, hvordan det hele ser ud i lyset af de indtryk, man får i en så fremmed kultur? Lær hindi og singalesisk og bevæg dig ud i den virkelige verden og fortæl os om, hvad du ser! Det ville være spændende … men jeg fatter ikke, hvordan du kan sidde derude og synes, den danske blogverden er spændende.

    Denne stillestående mudderpøl skriger på ilt, og du kan give os det! Vær en del af den intellektuelle strømning, der tillader vores kultur og fornys og til stadighed genopfinde sig selv (som en anden Mzungu Kichaa, for eksempel), i stedet for blot endnu en, der rører rundt i den samme andedam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.