Blanket af med bankens hjælp

Finn Nørbygaard, der efter eget udsagn ikke har en tøddel forstand på investeringer, fortæller til epn.dk, hvordan han lavede en kanoninvestering i IT Factory og Stein Bagger – på Danske Banks klare anbefaling:

Han støttede sig til sin revisor og Danske Banks folk, der endog mente, at hans andel af IT Factory var op mod det dobbelte af det officielle beløb på 400 mio. kr. værd.

“Jamen det var jo fantastisk. Og jeg troede jo på det – hvad skulle jeg ellers gøre – og gik sådan og jokede med det over for mine drenge og mine venner, at nu kunne jeg forsørge mine tipoldebørn, hvis de skulle få brug for det. Det var sådan en dejlig fornemmelse inden i at kunne gøre det,” lyder det fra Finn Nørbygaard.

Men IT Factory-pengene forsvandt som dug for solen, da Stein Bagger stak af og blottede et af danmarkshistoriens største bluffnumre.

Men når nu det faktisk er Danske Bank, der har fucked up, må man vel forvente, at de tager deres del af ansvaret og for eksempel er til at tale med, når det handler om at vise konduite eller give så meget respit, at Finn Nørbygaard måske kunne redde noget af sin formue i land?

“Jeg har sagt, at jeg tror og håber på, at Danske Bank og jeg finder en mindelig ordning på det her. For jeg har været kunde i mange, mange år og har fået en god behandling, og har tiltro til, at det gør jeg også i denne sag. Det håb er her over sommeren brast, og jeg har mistet alt, hvad jeg ejer og har, og jeg må gå fra hus og hjem,” siger Finn Nørbygaard i radioprogrammet.

Entertaineren håbede til det sidste, at han kunne få lidt respit i banken, hvis nu bare aktiepriserne eller huspriserne rettede sig.

“Men det kunne der ikke være tale om. Så flyttebilen er bestilt, og vi skal flytte fra hus og hjem meget snart.”

Ingen konduite, ingen henstand – Peter Straarup skulle jo nødig risikere sin millionbonus. Gad vide, hvor mange hundrede tusind almindelige danskere, der ikke er lige så kendte som Finn Nørbygaard og som vi derfor ikke hører om i medierne, der bliver tørret af samme bank og på samme konto?

Link: Nørbygaard: “Jeg må gå fra hus og hjem”

3 thoughts on “Blanket af med bankens hjælp”

 1. Her er lidt flere erfaringer med Danske Banks adfærd overfor kunderne:

  Lige netop da det i december 2008 stor klart for enhver, hvor pengene til pensionsinvesteringer m.v. var på vej hen, fik min “rådgiver” i Danske Bank også pludselig travlt med at sætte et møde på plads, hvor han i meget uklare vendinger fortalte, at mine penge (nogle få hundrede kkr, der er øremærket til udbetaling til hus) kunne blive meget mere værd. Jeg var nødt til at gå ham på klingen, før han indrømmede, hvad han var i gang med, nemlig at dirigere dem ned i et velkendt sort hul.

  Utroligt nok forsøgte han igen to måneder senere at ville “diskutere økonimi”, idet han havde brug for både skattekort og alt muligt andet. Jeg foreslog ham, at han blot kunne se på statistikken over mine bankkonto, men nej, det var jo vigtigt at skabe et stort overblik. Også her gik jeg ham på klingen, men han indrømmede dog ikke, at han i virkeligheden blot var i færd med at segmentere bankens kunder på en måde, som jeg næppe kunne have interesse i.

  Da mit MasterCard blev misbrugt sidste år, blev jeg modtaget med dyb mistro i banken -- lige indtil bankpersonalet havde set nærmere på mine konti, hvorefter de vendte på en tallerken til dybt smiskende adfærd, der overgik selv Smithers (fra Simpsons). Der er tydeligvis forskel på kunder.

  Min kæreste var indehaver af vores datters klassekasse sammen med en anden forælder, men da den skulle overdrages til to andre forældre, fik min kæreste og forælderen at vide, at de måtte aftale tid, fordi banken prioriterede andre kunder. (Min kærestes og forælderens reaktion var en prompte opsigelse af kontoen.)

  Det er nok yderst tvivlsomt, om jeg overhovedet gider overveje Danske Bank, når jeg på et tidspunkt skal til at indgå mere seriøse bankmæssige forhold end blot at have en kasse til pengene.

 2. Jeg har ikke selv rigtig nogen penge, som banken kunne have franarret mig, men Danica, som også ejes af Danske Bank, lader til at have forlagt halvdelen af min pensionsopsparing. Og den er der altså blevet indbetalt på siden 1996 … der er lang tid til jeg skal på pension og man kan sikkert nå at samle noget af det op, men det er stadig kkr vi snakker om.

 3. Mja.
  Man ligger som man reder. Jeg har ikke ondt af Finn N. Det er hans eget ansvar at have styr på pengene. Det kan gå godt, og det gjorde det længe, men så skal man altså også være klar over at der ikke er nogen der redder en når det kollapser.

  Finn har jo om nogen været grisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.