Danskerne er imod hjemsendelse af irakere

En ny meningsmåling punkterer myten om, at “danskerne” eller “flertallet” gerne vil have regeringens megastramme udlændingepolitik. 68% af de danskere, som regeringen og Dansk Folkeparti ellers bruger til at legitimere deres politik med at sende børnefamilier “hjem” til krigshærgede områder, hvor de ikke har noget at gøre, mener at den slags udvisninger er en dårlig idé, skriver Politiken:

To ud af tre danskere er imod regeringens flygtningepolitik.

I hvert fald når det handler om at hjemsende afviste asylansøgere.

Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Interresearch har lavet på vegne af centrum-venstre tænketanken Cevea.

68 procent af danskerne mener således, at Danmark ikke bør sende flygtninge tilbage til lande, som FN advarer imod, at man sender dem til. […]

Modstanden mod at sende flygtninge tilbage til lande og områder, som FN advarer imod, at man sender flygtninge til, gælder stort set alle partiernes vælgere. Kun et flertal af Dansk Folkepartis vælgere er af en anden overbevisning.

Det er således hele 92 procent af Det Radikale Venstres vælgere, 87 procent af SF’s vælgere og 83 procent af Socialdemokraternes vælgere, der er enige i ikke at sende flygtninge tilbage til lande, som FN advarer mod, at man sender dem til.

Selv blandt regeringens egne vælgere er der markante flertal for, at man skal overholde FN-anbefalingerne på dette område. 59 procent af de konservatives og 58 procent af Venstres vælgere er af denne overbevisning.

Så næste gang du hører nogen fable om, at disse brutale udvisninger sker på “befolkningens” vegne, så ved du, at det er løgn.

Befolkningen er måske nok splittet i spørgsmålet, men et klart flertal er altså tilhængere af at vise menneskelige hensyn. I modsætning til Dansk Folkeparti og deres filialer i V og K.

Link: Danskerne underkender flygtningepolitikken

2 thoughts on “Danskerne er imod hjemsendelse af irakere”

  1. Tak. Jeg ville stadig gerne se resultatet af samme undersøgelse foretaget i dag -- lur mig om ikke procenterne ville være endnu mere markante.

  2. En begavet undersoegelse bestilt af CEVEA. Det er godt luret, at naar man giver bare en lille smule baggrundsinformation aendrer danskernes holdninger sig markant til fordel for de udsatte grupper.

    Det er smart -- det er med til at bryde opfattelsen af at folkestemningen kun gaar een vej og at de konkrete forhold ikke betyder noget.

    Stor ros til CEVEA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.