Iraks vicepræsident: Send ikke folk hjem, før forholdene er bedre

Samtidig med, at vi af regeringen og deres medløber får tudet ørerne fulde af, at Irak på det nærmeste har forvandlet sig til et fredfyldt, blomsterfyldt ferieparadis, hvortil vi roligt kan sende folk tilbage og det så trygt, som kom de fra Maldiverne eller Seychellerne, går ingen ringere end Iraks vicepræsident nu ud og fraråder, at man tvinger irakiske flygtninge tilbage:

De afviste irakiske asylansøgere i Danmark får nu politisk støtte fra højeste sted i Irak, oplyser Radioavisen.

Iraks vicepræsident går nemlig ind i sagen. Han vil have stoppet hjemsendelserne af irakere i Danmark, indtil forholdene i Irak er bedre. Og han vil have Danmark til at lade være med at bruge tvang for at få irakerne hjem.

Iraks vicepræsident Tarik Hashimi leverede det budskab til den danske ambassadør i Bagdad, da de for nylig holdt et møde på vicepræsidentens kontor.

Det fremgår af et referat af mødet, der ligger på vicepræsidentens hjemmeside alhashimi.org.

Men det kan naturligvis ikke afficere regeringen og Dansk Folkeparti, der sikkert lige så gerne havde sat de afviste asylsøgere af i Antarktis uden proviant, hvis ikke der nok var blevet for mange protester. Det er da altid noget, at der stadig findes enkelte samvittighedens stemmer.

One thought on “Iraks vicepræsident: Send ikke folk hjem, før forholdene er bedre”

  1. Hvis man er så heldig at man kan lidt engelsk og finde ud af at læse på de internationale medier, forstår man nok også hvorfor flere, bl.a. også den irakiske integrationsminister, og viceministeren, samt flere organisationer, forsøger at mane til fornuft.
    Livet i Irak er et helvede for de fattigste, de forældreløse, -- og dermed også for de, der er så frygteligt hårdt ramte, irakere, der bliver sendt dertil uden andet end 300$ og intet hjem mere..
    Med ingen familie eller familie der har fået asyl i andre lande; hvad skal de gøre?
    Vi kan intet andet gøre end at hjælpe dem efter bedste evne, så længe BRH, justitsministeren og hele regeringen ser igennem fingre med at indgåede aftaler ikke bliver holdt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.