Hvis de så talte arabisk i Afghanistan

Den berygtede Jæger-bog – som jeg har forsøgt at læse flere gange, men konstant er faldet i søvn over, har nu været i folketingets forsvarsudvalg. Og der har forsvarsministeren påvist at bogen er til fare for de danske soldater i Afghanistan, ved at fortælle at den allerede er oversat til arabisk.

På wikipedia, kan man se at det mest talte sprog i Afghanistan er:

  • Persian (officially designated as Dari): 50%

(majors include Hazaragi language)

Måske må man konkludere at forsvarsministerens uvidenhed er en risiko mod rigets sikkerhed?

Det viser sig at arabisk som læsesprog er ganske udbredt i visse dele af Afghanistan Arabisk er ganske rigtig ikke noget man læser i Afghanistan – hvad der naturligvis leder Berlingske Tidende til konklusionen at den må være målrettet Al-Qaeda. Hvad dælen skal forsvarsministeren med en spindoktor, når Berlingske Tidende er der til at lave fantasier ud i det blå?  Teksten som forsvarsministeren har henvist til, er blevet oversat ved hjælp af Google Translate – og derfor er det rene volapyk. Derfor stadig ren idioti og direkte pinligt for forsvarsministeren
link til dem der tog 5 minutter til at kigge på teksten


link til idiotien

3 thoughts on “Hvis de så talte arabisk i Afghanistan”

  1. I denne sammenhæng kan det være interessant at notere sig, at danske soldater ikke benytter sig nævneværdigt af kodning af deres kommunikation i Afghanistan, sådan som engelske og amerikanske soldater gør det. I stedet taler de et sprog, der er det rene volapyk for talebankrigerne: Dansk.

  2. Sagen bliver mere og mere komisk
    http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/09/24/233935.htm

    Ud fra DRs beskrivelse og TV2 Nyhederne i går kl 22 vil det være nærliggende at konkludere at Forsvaret har brugt Google Translate og derefter lækket dokumentet til BT. Det er i hvert fald pudsigt at ingen andre kan finde oversættelsen på nettet, og at BTs version har været forbi Forsvarets IT systemer.

    Eller også har Al Queda infiltreret Forsvarskommandoen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.