Al-Jazeera viser ny, dyster dokumentarfilm om forholdene i Danmark

Det skriver dr.dk. Jeg ville gerne se den …:

Danmark er et racistisk land, der ønsker alle indvandrere hen hvor peberet gror. Det er billedet en ny dokumentarfilm viser, når filmen sendes i bedste sendetid torsdag aften på den arabiske tv-kanal Al Jazeera. Det skriver den arabisksprogede danske netavis akhbar.dk.

Dansker står bag filmen
Manden bag filmen er den dansk-palæstinensiske instruktør Awad Joumaa, som i et interview med netavisen akhbar.dk siger, at filmen vil overraske seere og gøre klart, hvor galt det står til i Danmark.

Med filmen håber han på at vække en debat omkring højrefløjens indflydelse i Danmark.

– De arabiske seere har et alt for positivt billede af Danmark. Jeg vil fortælle dem, at der er en udbredt racisme i Danmark og at megen af lovgivningen er diskriminerende, siger han.

Vil redde Danmark
Awad Joumaa afviser, at han med filmen ønsker at skade Danmark. Han mener, at racismen i Danmark er et alvorligt problem, som det er tilladt at påpege journalistisk.

Jeg er dansker, og jeg har lavet denne film for at hjælpe Danmark med at anerkende de problemstillinger, der er med indvandrerfjendtlighed og hetz mod muslimer. Danske politikere må anerkende dette problem og gøre noget for at løse det. Jeg ser mere filmen som en form for selvkritik og et forsøg på at redde Danmark, siger filmens instruktør.

Måske den også vil blive vist på nettet, forhåbentlig på engelsk?

Link: Al-Jazeera viser dyster dokumentar om racisme i Danmark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.