Historisk eksempel: Lyt og lær

“Hatred of Israel, with all the appeal it has for darkened masses at a time of emergency, is not negotiable currency in Germany: this nation has absorbed too much culture to be able to agree to discriminate against citizens who live in the same homeland.”

Dette citat blev bragt i den israelske avis Ha’aretz den 11. november 1932. Fire dage forinden havde avisen erklæret Adolf Hitlers politiske karriere ovre.

Så når der i dag er nogen, som spreder had mod folk med en anden religion end flertallets; når disse folk taler om, hvordan denne trussel sniger sig ind og er ved myrde os alle i vore senge, og som bliver stille, når man spørger, hvad der så skal til for at “løse problemet”; når der sågar er et parti, der lever af at sprede denne form for had og af mange ligefrem anses for at være landets egentlige regering …

Når alt dette sker, og du så ryster på hovedet og griner og siger, at at bliver der alligevel aldrig noget af, for de får alligevel aldrig magt, som de har agt – så tænk bare én gang til på det citat fra Ha’aretz den 11. november 1932 … og se om ikke smilet stivner lidt. Nej, måske muslimhaderne aldrig får magt som de har agt – men jeg er ikke sikker på, det hjælper at stikke hovedet i busken.

2 thoughts on “Historisk eksempel: Lyt og lær”

  1. Lær ikke alene af historien, at de, der har agt, godt kan tilkæmpe sig magten, selv om det virker usandsynligt. Lær også, at det kan gå hurtigt. På blot syv år -- 1932 til 1939 -- var man gået fra at være usikker på, om Hitler kunne få magt, til Anden Verdenskrig var i gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.