Bør man sammenligne Dansk Folkeparti med nazister?

Spørgsmålet, som også Carsten Agger har relateret til er naturligvis interessant. DF sammenligner jo jævnligt muslimer og politiske modstandere med nazister, men tilsyneladende kan man ikke sammenligne den anden vej.

Pia Kjærsgaard tager afstand fra at sammenligne DF med nazister – hun udtaler

“Villy Søvndal siger, at SF ikke dæmoniserer deres modstandere. Alligevel er flere af deres folketingsmedlemmer medlem af den her Facebookgruppe. Det er så langt ude. Det beviser bare, at det er spin og taktik, når SF siger, at de ikke har noget imod Dansk Folkeparti. Det her er så ondsindet og usmageligt fra et parti, der gerne vil i regeringen.” link

Man må dermed også formode at hun mener Søren Espersen og Søren Krarup er ondsindede og usmagelige? Et udsagn man næsten ikke kan være uenig med. Men lidt besynderligt at Pia Kjærsgaard tager afstand fra ledelsen af sit eget parti?

Måske slår sammenligningen med nazismen blot hårdere når den rammer Dansk Folkeparti – Ole Sohn trækker på skuldrene af sammenligningen, men DF går til domstolene hvis det bliver hævdet at Morten Messerschmidt har heilet i Tivoli.

Det kunne tyde på at ledelsen af Dansk Folkeparti – der jævnligt benægter folkemord på muslimer i Kosovo, sammenligner fremmede med gnavere, gerne vil slække på menneskerettighederne og generelt hetzer muslimer, udmærket er klar over at det er en ganske præcis sammenligning?

Her fra skal det lyde en opfordring til de politiske modstandere af DF til at kalde en spade en spade og ikke være bange for at sammenligne Dansk Folkeparti med nazismen. For der er klare træk af nazisme i Dansk Folkepartis ideologi.

2 thoughts on “Bør man sammenligne Dansk Folkeparti med nazister?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.