Sindsyge danske soldater

Krig er møgbeskidt – og krig gør folk sindsyge. Også danske soldater, som i offentligheden alt for længe er blevet beskrevet som kompetente engle, der var bedre end de amerikanske, engelske og tyske tropper tilsammen.

De danske nyhedsmedier har en stor del af skylden – de har alt for længe kørt en alt for patriotiske linje, der ikke stillede spørgsmål til vores soldaters adfærd. Og kun få stemmer har forsøgt at vise virkeligheden  – stemmer der på brutal vis er blevet undertrykt af regeringen.

Nu pipper endnu en mod sjæl – Janus Metz. Han har lavet en film om de danske troppers krigsindsats og har faktisk haft nosser til at være ude i selve krigsområderne, istedet for at sidde i lejrene og se propaganda-indlæg som de fleste andre journalister.

Der er kommet en spillefilm ud af hans tur – og den påviser ganske tydeligt at det er gået helt galt for de danske soldater. De viser flere gange deres ligegyldighed overfor den afghanske befolkning – de slår fx en lille pige ihjel ved et uheld og slår det hen med et skuldertræk – “Der dør jo så mange mennesker hernede”. Og de dræber gerne sårede fjender, der ikke kan gøre modstand – og blærer sig derefter over deres “fangst”.

Konklusionen må være at flere af de udsendte soldater er blevet så rå og umenneskelige at de bør sendes hjem øjeblikkeligt. Og modtage enten en dom for krigsforbrydelser eller intensiv psykologbehandling. De soldater agerer nemlig som rovdyr – sindsyge og uden menneskelige grænser. Og det bør man tage seriøst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.