Lukningen af Roj-TV sætter ytringsfriheden ud af kraft

Som det smukt forklares i en pressemeddelelse fra Enhedslisten:

Roj-TV er ikke tiltalt for at have medvirket til konkrete terrorhandlinger eller for at have truet, hånet eller nedværdiget andre. ROJ TV er tiltalt for at have bragt indslag med interviews med PKK-sympatisører og -ledere og reportager fra kamphandlinger mellem kurdere og tyrkiske myndigheder.

– Hvis medier ikke længere har pressefrihed til at bringe interviews og reportager fra kamphandlinger, så er det en meget alvorlig indskrænkning af ytringsfriheden, siger Line Barfod og fortsætter:

– Enhedslisten var klart modstandere af indførelsen af denne paragraf i straffeloven, fordi vi netop opfatter det som en klar indskrænkning af muligheden for frit at debattere og muligheden for at bringe budskaber fra begge sider i en konflikt. Desværre viser tiltalen mod Roj-TV, at danske myndigheder bøjer sig for pres fra Tyrkiet og USA, og prøver at lukke den kurdiske tv-station, så mange millioner kurdere i verden ikke længere kan se tv på deres eget sprog.

Den danske medieansvarslov er ellers netop indrettet så en avis, tv-station eller lignende kan fortsætte, selvom en journalist og en redaktør bliver tiltalt for ulovligt indhold i en eller flere artikler/indslag. Men terrorlovgivningen sætter medieansvarsloven ud af kraft, så statsmagten kan lukke et medie de mistænker for ulovligt indhold i artikler eller indslag. Line Barfod undrer sig derfor også over, at de store danske medier ikke er på barrikaderne:
Det er højst besynderligt at de store danske medier ikke forsvarer pressefriheden og ytringsfriheden i denne sag.

Min fremhævelse.

Enhedslisten anses af nogen for at være et “ekstremistisk” parti. Hvis det er tilfældet, hvorfor er der så ikke andre end dem til at forsvare ytringsfriheden i en sag som denne og kræve de absurde terrorlove afskaffet? Ytringsfriheden var ellers engang så vigtig … 

Men åbenbart ikke for Trykkefrihedsselskabet eller Fri Debat eller diverse andre nyttige idioter, der ikke er interesserede, når det ikke handler om retten til at tilsvine etniske minoriteter. Hvilket er synd og skam, eftersom retten til at dække en væbnet konflikt og interviewe dens parter må anses for at være en temmelig central del af ytringsfriheden.

Link: Roj-sag sætter ytringsfriheden under pres

4 thoughts on “Lukningen af Roj-TV sætter ytringsfriheden ud af kraft”

  1. Trin 1: Kategoriser en gruppe som en terrororganisation. Check.

    Trin 2: Forbyd organisationer, der har talt med den pågældende gruppe. Check.

    Trin 3: Forbyd organisationer, der har talt med den forbudte organisation.

  2. I stand corrected. Det link du giver er nu kun til presseklip og indeholder ikke noget egentligt forsvar for TV-Rojs ytringsfrihed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.