S og SF vil give danskerne penge for at forlade landet

Tro det eller lad være, det står der faktisk i partiernes officielle “integrationsudspil“.

På side 3 læser vi nemlig:

For modstandere af demokrati og ytringsfrihed er der en vej ud. Socialdemokraterne og SF vil gå forrest i kampen mod reaktionære og antidemokratiske kræfter. Derfor vil vi også sende det signal, at ingen bør blive i Danmark alene af økonomiske årsager. Det sikres med en udvidelse af den gældende repatrieringsordning, som udvides til danske statsborgere og gøres mere attraktiv ved at beløbet hæves.

Den “nuværende repatieringsordning” er den “skrub af-check”, der til manges vantro og efter forlangende fra Dansk Folkeparti blev indført sidste år, og den har lige p.t. en værdi på lidt over 100.000 kroner. Eftersom beløbet ligefrem hæves, så vil det sige, at alle danske statsborgere, når S og SF kommer til, kan få i størrelsesordenen 200.000 kroner forærende bare ved at forlade landet!

Måske det kræves, at man skal afgive en formel erklæring om, at man er “modstander af demokrati og ytringsfrihed”, men det kan man vel altid komme og sige. Hvis man for eksempel erklærer, at man ikke mener, Dansk Folkeparti burde have indflydelse på dansk politik, er den vel hjemme.

Når S og SF kommer til magten, glæder jeg mig i hvert fald til at finde ud af, hvor jeg skal gå hen for at få min check. Så kan jeg bagefter finde ud af, hvor jeg skal rejse hen for alle de rare penge. I Norge giver staten faktisk penge til indvandrere, der finder sig et arbejde, og så kunne man få noget både for at gå og for at komme.

Men er det virkelig S og SFs alvorlige mening, at de vil betale højtuddannede danske statsborgere for at forlade landet? Hvis ikke, skulle de lade være med at skrive det i deres program.

Tak til VHS for tippet.

5 thoughts on “S og SF vil give danskerne penge for at forlade landet”

  1. Det virker ikke specielt velgennemtænkt (åbenbart standarden i udlændingelovgivningen). Hvor skal man repatrieres hen? Danmark tillader normalt ikke dobbelt statsborgerskab, så hvis man skal være statsborger i Danmark, skal man opgive sit eksisterende statsborgerskab (en dybt forældet holdning, men det er en anden diskussion), og så er der ikke noget land som man kan “skrubbe af helvede tilbage til”.

  2. Nej, og hvis de åbner det for alle statsborgere, må de være for *alle’ statsborgere -- de kan ikke lovligt skelne mellem A- og B-statsborgere afhængig af forældrenes fødeland. Så hvis de indfører reglen, kan jeg altså få et par hundrede tusind at lægge oven i en “repatriering” til Costa del Sol, hvis jeg får lyst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.