Dansk politik i en nøddeskal

Den konservative kommentator Niels Krause-Kjær slår hovedet på sømmet:

Efter delvist at have tabt folketingsvalgene i 2001, 2005 og 2007 på udlændingepolitikken, tilsiger Sass-doktrinen, at enhver udlændingestramning fra regeringen skal mødes af Socialdemokratiet med et ‘det vil vi også’ hurtigere, end man kan nå at sige ikke-stueren. Og siden regeringen stort set følger Dansk Folkeparti og siden SF stort set følger Socialdemokraterne, så udløser en DF-udmelding på udlændingeområdet typisk en politisk kædereaktion, som vælter alt på sin vej og kun som planlagt glider udenom Liberal Alliance, De Radikale, Enhedslisten og løsgængere.

Pia Kjærsgaard får med andre ord sin vilje i en grad, så hun praktisk talt lige så godt kunne være statsminister. Og hvad taler Dansk Folkeparti nu om? Ja, ifølge en artikel i partibladet, om at der ikke er mere saftevand og småkager i lægekonsultationer og på sygehuse til dig, kære læser, fordi indvandrerne har spist det hele. Hvordan føles det at være ombord på en bud med defekt bremse i Himalayas hårnålesving i det øjeblik, hvor man bliver klar over, at chaufføren er komplet vanvittig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.