Velfungerende udlændinge advarer andre udlændinge mod at komme til Danmark

Som opfølgning til den amerikanske jurist Jennifer Weitz-Clancy Poulsens åbne brev til Venstres Folketingsgruppe har en journalist fra Ritzaus bureau skrevet en artikel med interviews med bl.a. Jennifer, som kommer nærmere ind på, hvorfor regeringens håb om at tiltrække veluddannet, udenlands arbejdskraft er aldeles omsonst i det nuværende politiske klima. Også Venstres Britta Schall-Holberg har et indspark:

De er veluddannede, har styr på økonomien og bidrager til Danmark. Præcis den slags udlændinge, regeringen med endnu en omgang nye regler om familiesammenføring gerne vil tiltrække flere af. Men nu advarer veluddannede udlændinge andre veluddannede mod at flytte hertil.

De komplicerede og evigt skiftende regler, som man som udlænding skal leve op til, gør en fremtid i Danmark for usikker, lyder det fra den dansk-gifte amerikanske jurist Jennifer Weitz-Clanzy Poulsen.

Hun udtrykker sin bekymring i et åbent brev til Venstres folketingsgruppe.

Hun kan derfor ikke længere anbefale sin datter at flytte til Danmark, når hun er færdiguddannet som læge i USA, selv om det er datterens højeste ønske.  […]

Med de nye familiesammenføringsregler favoriseres de veluddannede ægtefæller. Blandt andet giver det ekstra point at komme fra et af verdens 20 bedste universiteter. Men det kan Danmark godt glemme, mener Eva Komandjaja Holmberg fra Indonesien, dansk gift og uddannet miljøingeniør på Danmarks Tekniske Universitet.

Ifølge Jennifer Weitz-Clanzy Poulsen bliver resultatet, at de veluddannede udlændinge fravælger Danmark, og tilbage bliver dem, som regeringen selv siger, den vil af med.

Venstres Britta Schall Holberg fastslår, at man ikke kan give garantier mod lovændringer, men kalder det meget uheldigt, at betingelserne for at få lov til at bo i Danmark laves om igen og igen.

– Danmark har brug for alle de veluddannede, vi overhovedet kan få til at flytte hertil. Så det er uheldigt, hvis unge eller forældre har den opfattelse, at det bliver svært for veluddannede at rejse hertil, som den amerikanske mor giver udtryk for i sit brev, siger Britta Schall Holberg.

– Og Danmark skal passe på, at det image om, at fremmede ikke er velkomne her, ikke sætter sig fast.

Men hvis man skal undgå det, som Britta Schall Holberg håber, er det jo nok ikke engang nok at gøre helt op med alle stramninger, pointsystemer og urimeligt rigide regler.Det er nødvendigt at komme helt væk fra den forestilling, at “udlændinge” skulle udgøre en særlig trussel eller et særligt problem i dette land, og den ubehagelige politik og retorik, der følger med.

Ritzau-artiklen er bragt i Nordjyske Stiftstidende og ni andre aviser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.