Dansk udlændingepolitik i en nøddeskal

De danske udlændingeregler er nu så stramme, at selv topdiplomater ikke kan få deres ægtefælle til Danmark, hvis de ender med at få arbejde her i landet. Det vil sige, at folk, der har tjent Danmark som ambassadører i både 20 og 30 år må opgive at bosætte sig her, når de går på pension. Det er på grund af pointsystemerne, som blev indført i 2010, og som Liberal Alliance for nylig reddede i endnu et formentlig karrierebetinget krumspring.

Der er også historien om den kinesiske PhD-studerende, som kom til at indbetale 1600 kroner i stedet for 3025 i gebyr for at søge om at komme til Danmark, fordi Udlændingeservice bragte de forkerte oplysninger på deres hjemmeside. Da fejlen blev opdaget, nægtede de bare at modtage de manglende 1425 kroner og arbejde videre derfra, man måtte have en ny indbetaling og en ny ansøgningsdato, for det andet “kan de administrative systemer ikke håndtere”. Til dato har studenten mistet flybilletten fra Kina og de første måneders husleje i København, men han håber stadig.Men de klogeste har vel efterhånden lært at sætte sig ind i, hvad Danmark er for et land, og holder sig væk.

Og så er der nogen, der ikke kan forstå, at det ikke lykkes at trække turister til landet.  Læg hertil den fortsatte historie om Birthe Rønn Hornbechs magtmisbrug og bevidste lovbrug i sagen om statsborgerskab til statsløse palæstinensere, er billedet efterhånden kun alt for klart. Måske man skulle se at få pakket den kuffert, mens man stadig har lov til at rejse her fra Danmarks Demokratiske Rige.

Billede: OneLiners4DK, en udmærket, Danmark-kritisk Facebook-side, som du også kan følge på Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.