Dokumentation: Den norske terrorists YouTube-video

Videregivet uden nogen form for sympati med budskabet, naturligvis. Hvad der er interessant er, at den henviser til Breviks eget manifest, og at budskabet ligger ekstremt tæt op af de konspirationsteorier, der udspredes i de såkaldte “counterjihad”-netværk, som vi tidligere har omtalt her på bloggen.

Internationalt set taler vi om den britiske forfatter, der bedst kendes under dæknavnet Bat Ye’or, Pamela Geller og den rimeligt skingre Gates of Vienna, Brussels Journal og ikke mindst den anonyme norske blogger Fjordman. Der er også kontakter til deciderede fascister, for eksempel det belgiske separatistparti Vlaams Belang, der udnytter den “islamiske trussel” som element i deres kamp for et uafhængigt og ensrettet Flandern.

I Danmark er flere af bloggerne bag Uriasposten, Snaphanen samt Lars Hedegaard og dele af Trykkefrihedsselskabet vigtige dele af dette netværk – og ivrige kolportører af den konspirationsteori om “Eurabia”, der også ligger bag Breiviks video. Hermed pådrager de pågældende skribenter sig naturligvis ikke noget ansvar for Breiviks handlinger, men der er ingen tvivl om, at den meget hadefulde diskurs, der kan findes især i kommentarsporene på diverse blogs, har volden som sin yderste konsekvens. Også Lars Hedegaard har antydet muligheden af en “væbnet modstandskamp” mod de europæiske regeringer, for at vi kan slippe af med “muslimerne”.

Breivik kan, med sine selv for de kredse overskruede konspirationsteorier og sin makabre fremgangsmåde slet ikke betragtes som nogen typisk eksponent for denne bevægelse – men der er ingen tvivl om, hvor inspirationen kommer fra.

Som sådan er dette terrorangreb desværre ikke nogen enlig svale, men, som Rune Engelbreth Larsen skriver, kulminationen på årtier med højreorienteret terror i de nordiske lande.

2 thoughts on “Dokumentation: Den norske terrorists YouTube-video”

  1. Det vanskelig å tro dette skje i Europ landet, tenkte jeg det er bare vi har det her i middeast grunn av muslem harde linje (wahabyai) som kom fra KSA, jeg virkelig shoked å høre om dette killing.Iam sikker på at han får støtte fra en kongelig familie medlem fra Saudia Arabia fordi de alltid støtter slike mennesker rundt om i verden.

    http://twitter.com/#!/14febahrain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.