Studenteroprør i Aarhus

Det var fanden gale mig også på tide. Arkæologi-studerende besætter chefgangen, læser vi på på Modkraft:

Omkring 50 studerende, fortrinsvis fra de klassiske fag (græsk, latin og arkæologi), satte sig onsdag eftermiddag til at læse på ledelsesgangen, mens bestyrelsen på Aarhus Universitet holdt møde.

Det skete i protest mod at blive flyttet til nye bygninger, hvilket ifølge de studerende vil betyde færre læsepladser og sammenlægninger af studenterrum.

– Det minder mig om min egen studietid, hvor jeg husker det som om, jeg næsten ikke lavede andet end at protestere, mindedes Michael Christiansen, bestyrelsesformand for Danmarks Radio og Aarhus Universitet, da han i en pause var kommet ud for at snakke med de studerende, der protesterede udenfor bestyrelsesmødet.

De studerende er utilfredse med flytningen, da de mener, den vil betyde, at de vil miste læsepladser og føre til, at de ikke længere kan have deres eget studenterrum.

Dette kommer på et tidspunkt, hvor ledelsen på Aarhus Universitet har stillet sig selv i et meget dårligt lys som følge af omstruktureringen og en mildt sagt besynderlig håndtering af den tyske professor Linda Maria Koldaus kritik af forholdene på musikstudiet. Man kan kun håbe, at oprøret vil gribe om sig, og at flere studerende vil forlange bedre vilkår, bedre studier og fokus på det faglige frem for management og “branding”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.