– fordi tiden kræver et MODSPIL

11. Apr 2008

Status og nyheder

 

Da jeg for lidt over tre år siden lancerede denne blog, vidste jeg ikke helt konkret, hvad jeg ville skrive om - ud over, at det selvfølgelig ville komme en del politiske kommentarer, og at det ellers måtte brede sig ud over lidt af hvert, som jeg nu måtte være interesseret i eller blive det hen ad vejen - hvor populærkultur, kunst, digte og små pudseløjerlige indfald fra starten faldt i god jord.

Og det er jeg på mange måder godt tilfreds med - udover politiske kommentarer og en efterhånden solid dækning af spørgsmålet om fri/open source software, herunder Windows vs. Linux med behørige introduktioner til Ubuntu, har der tegnet sig en række andre "temaer". I foråret 2006 begyndte jeg for alvor at interessere mig for indiske film, og siden da har jeg omtalt 55 større eller mindre klassikere fra den indiske filmskat, hvilket formentlig er den mest omfattende introduktion til indisk film, der overhovedet er lavet på dansk. Herudover er det blevet til små "temaer" om efterdønningerne efter orkanen Katrina, om det fri og gratis patientjournalsystem VistA, om IT- og Big Brother-politik, og meget mere.

Og det er så endda ikke bare mig - i den tekniske afdeling er vores gæsteskribent Rene Jensen i gang med en fremragende og meget hands-on gennemgang af fri software og multimedier, som der ikke rigtig findes mage til på hverken dansk eller engelsk.

Sideløbende har der været et par noget langsommere spor, næsten ligesom selvstændige, sjældent opdaterede "sideblogs", nemlig af billeder og digte.

Bøger, litteratur og den slags havde jeg egentlig også håbet at skrive en del om - lidt er det da blevet til, og det er for så vidt også fint nok.

Så alt i alt er vi - jeg og denne blogs læsere - faktisk kommet ganske vidt omkring de sidste tre år.

Og det vil vi måske også de næste tre år. Men ... (og jeg vil tro, at den opmærksomme læser allerede er begyndt at fatte galoppen), men, men, men: Modspil.dk vil fremover ikke længere blive opdateret så tit, som det hidtil har været tilfældet.

Faktisk kan jeg sige med sikkerhed, at hjemmesiden helt vil miste karakteren af en dagligt opdateret blog; der vil komme nye indlæg, men de vil primært have karakter enten af vigtige bekendtgørelser (á la release-party eller ungdomshusdemo), eller af længere og mere gennemarbejdede artikler.

Hvis jeg føler behov for at genoptage en mere daglig blog-frekvens, vil Modspil.dk ikke blive brugt - i givet fald vil jeg snarere installere Wordpress og oprette en "sub-blog", dvs. www.modspil.dk/wordpress, så hovedsiden kan blive ved med at køre sit eget løb.

Med lidt lykke og lidt held betyder forandringen forhåbentlig ikke et mindre værdifuldt Modspil.dk, men et langsommere, mere præcist og lidt dybere Modspil.dk - sjældnere opdateret, men med højere kvalitet i det, der så kommer. Kunst er en vigtig del af livet, så billedsektionen vil nok stadig blive opdateret ofte nok til at holde mine venner på tinyways glade.

Og hvoraf, kunne man spørge, forandringen? En del af svaret er, at jeg har fået travlt med andre ting. Foråret inspirerer mig netop nu til at ville ting mere, længere og dybere, til at dykke dybere ned i ting, til at være mere poetisk og mindre analytisk, mere æstetisk og mindre etisk. Politisk vil jeg hellere levere færre, men hårdere slag fremfor den række af mindre uppercuts, det hurtigt bliver til i en række blogindlæg, der ofte har som grundvilkår, at de skal kunne skrives på mindre end et kvarter.

Jeg har med andre ord ikke tænkt mig at blive mindre aktiv, men denne aktivitet vil ikke i samme grad som før udmønte sig i hyppige blogindlæg.

Udover denne trang til fordybelse er det de mere (om man så må sige) ekstrakurrikulære aktiviteter, dvs. dem, der ikke plejer at fylde så meget på en hjemmeside som denne.

Fagligt er jeg inde i en rigtig spændende periode for tiden, hvor jeg primært beskæftiger mig med kvalitetssikring af embedded eller semi-embedded netværkssoftware og graver længere ned i Linux-programmering, GNU-værktøjer og det bemærkelsesværdigt slagkraftige sprog Cs styrker og svagheder.

Mere privat har jeg nogle bøger, jeg skal have læst og har i øvrigt besluttet at fortsætte, hvor jeg slap for mange år siden og lære at spille klaver. Og så er jeg inde i alvorlige overvejelser om det betimelige eller ej i at rykke teltpælene og familien op og flytte til England ...

Det er vel en forandring, der har været undervejs i noget tid nu. Oprindelig havde jeg tænkt mig at fortsætte med en ugentlig eller næsten ugentlig Bollywood-film og således køre en regelmæssigt opdateret "Bollywood-side", men siden omtalen af Woh Kaun Thi?, har jeg ikke rigtig haft noget at skrive om de film, jeg har set - jeg ser stadig indiske film, og mit hindi bliver for så vidt også bedre og bedre, men det er, som om jeg indtil videre har sagt, hvad jeg ville sige, om hvad der er et interessere sig for i Bollywood, og hvorfor.

På samme måde håber jeg, at der fortsat vil blive tid til mere vægtige politiske indlæg som "Uriasposten som debatforum - en sump af fremmedhad og racisme", "Den moderate martyr", "Kristendom, næstekærlighed og 'gudløs humanisme'" eller "Går gennem ild". Det er de mange små, korte og i mange retninger pegende indlæg, der ikke er plads til mere. Skulle nogen savne den daglige opdatering, kan jeg kun opfordre til at gå på opdagelse i arkivet ... medmindre man har fulgt siden meget ihærdigt de sidste tre år, tør jeg godt love, at der nok skal gemme sig en overraskelse eller to til den, der leder.

Så - velkommen til et nyt, sjældnere opdateret, men forhåbentlig bedre Modspil.dk.

Kommentarer: