Eksport af æresdrab?

I forbindelse med dommen over den pakistanske familie, der tilsyneladende havde rottet sig sammen om at dræbe deres datter Ghazala og hendes mand, har politiet udtrykt bekymring for, at den epokegørende dom kan betyde, at “æresdrab nu rykker til udlandet”, hvilket skulle være “grund til bekymring”, eftersom dansk politi har færre muligheder for at gribe in f.eks. i Pakistan.

Mig forekommer dette nu at være en ret tom bekymring: Hvis det betyder, at en familie i en sådan konflikt nu vil betænke sig en ekstra gang, inden de iværksætter et drab på et uregerligt familiemedlem her i Damark, så er det vel kun godt?

Hvis det betyder, at en ung kvinde i Ghazalas situation fra nu af kan vide sig sikker i Danmark, kan det da kun være et fremskridt – hun kan jo så bare lade være med at tage til Pakistan … og hvis vores udlændingelov tvinger et ungt par i en sådan situation ud af landet, kan vi vist alle blive enige om, at de bør have asyl lige på stedet.

Det mest bekymrende i hele denne sag er givetvis, som ENARs bestyrelse har gjort opmærksom på, at Ghazala og hendes mand faktisk gik til politiet i håb om beskyttelse – men blev afvist. Det må vi kunne gøre bedre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.