Korruption

Ministre skal have lov til at ansætte rådgivere, der kan støtte dem i deres daglige arbejde, herunder rådgivere, der kan hjælpe dem med at tage sig af pressen – de såkaldte spindoktorer.

Men disse rådgivere har naturligvis ingen som helst beføjelser til at hjælpe bestemte politiske partier i deres valgkamp.

Når Politiken således kan berette, at både nuværende og tidligere spindoktorer fortæller om, hvordan de på statens regning tilrettelagde Venstres og Konservatives valgkampe, længe før valget overhovedet blev udskrevet, er der derfor tale om et klokkeklart tilfælde af politisk korruption.

Når statsministeren så oven i købet tilsyneladende både lyver om det og bryder loven for at holde det sande omfang skjult … ser det endnu engang ud, som om regeringen er blevet offer for magtens kynisme og arrogance.

Link: Fogh bryder lov om åbenhed

2 thoughts on “Korruption”

  1. I den almindelige forståelse henviser ordet “korruption” normalt til, at man bestikker politikere til at varetage sine interesser. (Ikke “støtter”, men “bestikker” -- ellers ville f.eks. A. P. Møllers rige donationer til Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti jo også tælle som korruption.)

    Det er måske værd at påpege, at korruption i følge “Transparency International Danmark” er defineret som: “misbrug af betroet myndighed for egen vindings skyld”, hvilket ganske udmærket beskriver regeringens brug af sine spindoktorer til at planlægge valgkampen.

  2. Wolf: Ja, lige præcis: Der er ikke tale om, at man tager imod bestikkelse, men at man misbruger statens ressourcer til private og uvedkommende formål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.