Et valgløfte der blev brudt

Center for Vild Analyse er til tider en genial blog med nogle knivskarpe analyser – se blot hvorledes han giver regeringen tørt på.

“En læser af CVA (Pal Parkinson) spurgte for nylig, hvordan man kan have et skattestop, samtidig med at grønne afgifter, multimedieskatten og afgifter på cigaretter og chokolade stiger. Det korte og umiddelbart mest logiske svar er naturligvis, at det kan man ikke. Men så enkelt er det ikke.”

(..)

Vi har et skattestop, og det var Foghs eksplicitte og “ultimate” krav til oppositionen under de meget korte forhandlinger om skattereformen, at det skulle opretholdes. Men det gælder ganske vist ikke lige i den periode, hvor skattereformen skal forhandles med Dansk Folkeparti. Når den nye reform er vedtaget, vil skattestoppet blive genindført, og så kan regeringen gå tilbage til med foragt at håne oppositionen for at “ville sætte alt i spil” (som det hed under den seneste valgkamp) og finde på bestandig nye skatter og afgifter.

Man forestiller sig, at regeringen, og i særdeleshed Venstre, simpelthen er forundrede og kniber sig lidt i armen: “Køber de virkelig den?” Det virker ganske fantastisk.

En skarp analyse af et af de største spin-forsøg i nyere tid.
Link til Center for Vild Analyse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.