Indvandring er ikke problemet – racisme er

Den i London bosatte canadiske science fiction-forfatter med russisk-jødisk baggrund Cory Doctorow betegner indvandringsmodstanden som “racismens sidste respektable bastion” og melder i den forbindelse klart ud:

Next time you hear someone whittering on about immigrants, call ’em on it. I’m an immigrant and the son of immigrants and the grandson of immigrants who shredded their papers to get through the Czech border and snuck into Canada without “following the rules.” You got a problem with immigration, you got a problem with me.

Og jeg kan kun give ham ret. Hvis jeg var en iraker fra Bagdad, der havde set familie og venner blive dræbt og alle chancer for en fredelig tilværelse gå op i røg efter syv års meningsløs krig, og jeg var nødt til at fifle med papirerne for at kunne få asyl i et fredeligt land, hvor mine børn kunne få en uddannelse, så gjorde jeg det sgu. Og det gjorde Søren Espersen og Lars Løkke Rasmussen og Birthe Rønn Hornbech og selv Pia Kjærsgaard sgu nok også. Så lad os sænke paraderne, droppe racismen og føre en menneskevenlig udlændingepolitik.

Det er i øvrigt også sket flere gange, at danske arrangører har været pinligt berørt over de utroligt strenge krav og nedladende behandling, deres gæster er blevet udsat for fra de danske myndigheders side. Så det er ikke kun i Storbritannien, de har problemet.

Link: Britain’s loony rules for artist visas embarrass festival organizers

One thought on “Indvandring er ikke problemet – racisme er”

  1. Man skal også være ærlig nogle gange og indrømme, at der er to sider af denne sag. Det er sandt at mange bliver mødt med racisme men det er desværre også problemer med integrationen. Det kan diskuteres hvad der er skyld i det, men det er realiteten og man skal passe på ikke at give skylden til grupper men finde årsager til problemerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.