Så kom de efter irakerne

Som vi læser på kirkeasyl.dk:

Talspersonen for irakerne i kirken, Ammar, blev i dag anholdt i sin lejlighed sammen med sin bror Wissam. Anholdelserne kom nogle timer efter at de to brødres far blev anholdt i forbindelse med sin meldepligt i Sandholmlejren. Yderligere to irakere meldes også anholdt, hvad der bringer det totale antal op på fem.

Ammar havde ellers netop i dag fået brev om at han var optaget på sit drømmestudie. Hans familie tilhører det forfulgte kurdiske mindretal i Bagdad, hvad der også har fået familiens advokat til at anmode Flygtningenævnet om at genoptage familiens sager. Derfor kommer anholdelserne også på et meget problematisk tidspunkt.

»Politiet har ikke undersøgt, om der er individuelle hensyn at tage for de enkelte. Politiet ved jo godt, at man forsøger at genoptage nogle af disse sager. Derfor burde de lige tjekke, om der er noget i gang, inden de frihedsberøver folk, så man ikke udsætter familier for den traumatiske oplevelse, det er at blive fængslet«, siger advokat Helge Nørrung til Ritzau.

Familien har boet i Danmark i syv år.

Læs mere på Politiken.dk

Vil du vente, til de kommer efter dig? Det er vist snart på tide at sige fra over for den måde, de irakiske flygtninge behandles af det land og den regering, der har været med til at forhandle deres land til et blodigt helvede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.