Benny Andersen: Jeg skammer mig over at være dansker

I Information:

Benny Andersen, vores allesammens digter, som synger os ind i livet og ud af livet, og som har lært os, at »fuglene flyver i flok, når de er mange nok«, er virkelig gal, og vil ikke længere være folkelig digter i Danmark, men i stedet mellemfolkelig.

Han tramper i gulvet af ærgelse over, at det er kommet så vidt i Danmark, men han er opildnet og fuld af kraft og styrke efter et lille beskedent læserbrev i Information, fordi så mange har tilkendegivet, og det gælder både i ind- og udland, at de er enige med ham og vil støtte ham i kampen for et land, man ikke skammer sig over at være borger i.

»Jeg vil gerne være med til at forny Danmarks ry, for jeg har efterhånden fået en så stor opsparet vrede, at jeg ikke længere vil have den opsparet. Nu hæver jeg den!« siger Benny Andersen.

– Du er gået ind i kampen?

»Det er en glæde for mig, for måske kan vi få flertallet til at vågne op og vise, at vi er nogle, der sætter hælene i og siger: Nu er nok nok!« siger digteren.

»Mit håb er, at det kan give andre mod til at være med, når de ser, at den og den tør, så vil vi kunne brede ringe i vandet.«

Hvad kan man sige? Velkommen ind i kampen, du 80-årige kæmpe. Eller: Når selv et nationalt koryfæ som Benny Andersen siger så klart fra, ved man at der er noget ravruskende galt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.