Ny hård kurs mod demonstranter

Med påskud i en forventning om “ballademagere” til klimatopmødet i december vil Venstre gennemføre en uhørt skærpelse af kursen mod lovligt anmeldte demonstrationer: Hvis politiet opløser demonstrationen, skal det således koste en bøde på 6000 kroner at opretholde sin deltagelse i den, skriver Berlingeren:

– Vi ved at der kommer tusindvis af mennesker til til København for at diskutere klima, men det kommer også mange, der vil tilkendegive deres utrilfredshed. Nogle af dem vil lave organiseret hærværk, og der skal vi ikke bære naive, siger Peter Christensen, der håber at denne såkaldte »Lømmelpakke« vil få nogle af aktivisterne til at tænke sig om.

Konkret foreslår Venstre en tidobling af bødetaksterne, så det kommer til at koste 6.000 kr. at deltage i en demonstration, som politiet har opløst. Hvis en aktivist derudover er med i gadeoptøjer, koster det yderligere 10.000 kr.

Desuden foreslår partiet en stribe nye bødetakster i tillæg til fængselsstraffe. Det skal f.eks. koste 15.000 kr. at begå organiseret hærværk eller befri en aktivist fra politiets varetægt.

Så hvis politiet gerne vil have noget ud af at opløse en demonstration, skal de bare (som det ofte er sket) indeslutte folkemængden, så den ikke kan gå nogen steder og erklære demonstrationen for opløst – og da folk ikke kan gå nogen steder, kan de bare give sig til at uddele 6.000-kroners-bøder til højre og venstre!

Gad vide, om det virkelig er på grund af klimatopmødet – eller det simpelt hen er tænkt som et nyt, generelt våben mod enhver form for dissidens og civil ulydighed? Måske det kan tynde lidt ud blandt de folk, som vover at vise deres modstand mod regeringens og Dansk Folkepartis politik? Det er svært at tro andet, end at det er det – og ikke klimatopmødet – der er pointen.

Link: Venstre vil straffe topmøde-lømler

4 thoughts on “Ny hård kurs mod demonstranter”

  1. Vi finder nok ud af, at det ikke var på grund af klimatopmødet, at reglerne bliver indført, når regeringen nogle få måneder senere erklærer, at “lømmelpakken” var en succes, og at loven fortsat er i kraft, når klimatopmødet er overstået.

  2. Jeg kom i øvrigt til at tænke på Birthe Rønn Hornbechs udtalelse om, at det er “vold”, hvis ikke man flytter sig fra en demonstration. Hvis det er stilen, skal der nok ikke mere end en tabt coladåse til, før det er forsøg på at befri en aktivist, eller et klistermærke på en lygtepæl, før det er hærværk.

  3. og det passer jo også meget godt med politiets eget udsagn om, at de fremover vil slå hårdere til, og at vi skal forvente at se dem mere i kampuniform til demoer o.l, fordi “samfundet er blevet mere voldeligt”.

    VEL, politiet er i hvert fald …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.