Forskræmt vrøvl fra Dansk Folkepartis hofpsykolog

Dansk Folkepartis hofpsykolog Nicolai Sennels, der var ansat ved Københavns Kommune indtil han i strid med sandheden “kom til” at fremlægge  sine egne synspunkter, som om de var hans arbejdsgivers, kommer med en af mere hysteriske udmeldinger i partiets kamp for at sænke den kriminelle lavalder:

Skal dødsensfarlige 12-14 årige have lov at gå frit rundt? Skal de slippe ustraffet for deres forbrydelser? […]

Skoler, institutioner, borgere, myndigheder og selv politiet og selvinstitutioner for kriminelle 12-14 årige oplever i dag en stigende børnemagt, som børnene på ingen måde er i stand til at håndtere, og som er direkte farlig for omgivelser.

Æh – dødsensfarlige 12-14-årige?

Nuvel, jeg vil give Nicolai Sennels så meget, at på en måde er vi alle dødsensfarlige, herunder også børn. Ray Bradbury skrev engang en gysernovelle, hvor morderen var en baby.

Men – ikke desto mindre: Hvis vores samfund virkelig trues af “dødsensfarlige 12-14-årige”, så har vi større problemer end kriminalitet. Men hvis vores samfund styres af hjernedøde populister, der nu vil kapre stemmer ved at ophidse pøbelens sanseløse vrede også mod småbørn, så har vi endnu større problemer end selv dét.

Nicolai Sennels er ude i et forudsigeligt ærinde, der, hvis en sådan sænkning af den kriminelle lavalder blev til virkelighed, ville føre til ubehagelige konsekvenser i form af større (!) kriminalitet og øget polarisering. Eller måske vi bare skal gå over (tilbage) til at hænge dem – for eksempel for “strong evidence of malice in a child aged 7–14 years of age”, som man gjorde i England indtil midten af 1800-tallet? Det er – om noget – konsekvensen af så  bastant og forskræmt en frygt, som Sennels her forsøger at fremmane.

7 thoughts on “Forskræmt vrøvl fra Dansk Folkepartis hofpsykolog”

  1. Enig, Carsten;

    Men en anden skræmmende ting i denne sag er, at Dansk Folkeparti ikke lader sig afficere af, at en enig sagkundskab siger, at partiets ideer om lavere lavalder og hårdere straffe vil have en effekt stik modsat den tilsigtede -- den vil nemlig gøre problemerne større.
    På den anden side er det vel typisk for et parti, som i så høj grad har gjort uvidenhed til en mærkesag…

  2. Der var ham den palæstinensiske knægt fra brabrand der først terroriserede diverse ungdomsklubber i området, blev herefter vogtet af diverse pædogokker osv. i et sommerhus. Alligevel lykkedes det ham at stikke til Brabrand. Kort derefter stak han en grønlandsk mand ihjel i Tilst.

    En tidligere kollega til mig(flaskedreng) fortalte at han havde gået i klasse med knægten. Han blev ikke overrasket over drabet.

  3. @Anonym: Ja, det er lissom det, der ligger i min konstatering af, at vi alle er farlige. Selvfølgelig er der børn med en uhensigtsmæssig adfærd, som andre har brug for at blive beskyttet mod. Tændstikker, og den slags. Men det ændrer stadig ikke ved, at Sennesl ikke har en pointe … når vi snakker om børn i den alder er det stadig omsorg og pædagogik, der er brug for, ikke retssystemets straffebestemmelser.

  4. Nu ved enhver jo også, at hvis de andre partier går med til at sænke den kriminelle lavalder til 12 år, så kommer der derefter et forslag fra DF om at sætte den ned til 10 år -- osv. osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.