Vi er tættere på at løbe tør for olie, end de tør indrømme

Men det er i hvert fald noget sludder alt sammen. Der er masser af olie, og der vil altid blive ved med at være masser af olie, og hvis det en dag ser ud som om, vi begynder at løbe tør, kommer oliefeen og lægger noget mere under vores hovedpude. Tivertifald!

Sådan taler altså en ansvarlig økonom.

Virkeligheden er dog en ganske anden, skriver The Guardian:

The world is much closer to running out of oil than official estimates admit, according to a whistleblower at the International Energy Agency who claims it has been deliberately underplaying a looming shortage for fear of triggering panic buying.

The senior official claims the US has played an influential role in encouraging the watchdog to underplay the rate of decline from existing oil fields while overplaying the chances of finding new reserves.

The allegations raise serious questions about the accuracy of the organisation’s latest World Energy Outlook on oil demand and supply to be published tomorrow – which is used by the British and many other governments to help guide their wider energy and climate change policies. […]

“Many inside the organisation believe that maintaining oil supplies at even 90m to 95m barrels a day would be impossible but there are fears that panic could spread on the financial markets if the figures were brought down further. And the Americans fear the end of oil supremacy because it would threaten their power over access to oil resources,” he added.

A second senior IEA source, who has now left but was also unwilling to give his name, said a key rule at the organisation was that it was “imperative not to anger the Americans” but the fact was that there was not as much oil in the world as had been admitted. “We have [already] entered the ‘peak oil’ zone. I think that the situation is really bad,” he added.

Men hvordan dealer vi mon bedst med den situation? Selvfølgelig ved at stikke hovedet ekstra langt ned i busken. Isbjerg, hvilket isbjerg? Hvis nu bare det skide orkester ville spille lidt højere.

Link: Key oil figures were distorted by US pressure, says whistleblower

2 thoughts on “Vi er tættere på at løbe tør for olie, end de tør indrømme”

  1. Fusionsenergien er det eneste alternativ, der kan batte.
    Opbevaring af plasmaet er løst, hvorfor sætter man ikke alle de millioner ind på at nå resten, i stedet for at øse dem ud efter københavnermødet og meget andet?

    falkeøje

  2. det er et forholdsvist kendt faktum at de tal opec landene officielt angiver er ren fiction fordi div kartel aftaler siger noget om hvor mange promille man må pumpe så estimatet er gået op hver gang en eller anden regering havde brug for kapital insprøjtning, PT er det vist kun norge og canada hvor estimatet er primært vindenskabligt og ikke politisk begrundet.

    USA har en masse tunge økonomiske interesser i at der pumpes meget, og vil værre meget modvillige mod at lade et konservativt videnskabligt skøn styre udbuddet. Men pas på med at kigge for USA fikseret der er en del andre interesser på spil i mellemøsten, hvor div despoter er 110% afhængige af olie intægter for at holde sammen på regimet. Og ikke mindst deres postion overfor nabolande/stammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.