Skruen strammes: Familiesammenføring kræver nu 600 dansktimer

Information forklarer det aldeles glimrende:

Kort efter den nye indvandringsprøve blev indført 15. november sidste år, vil regeringen og Dansk Folkeparti nu skærpe prøven, der giver adgang til familiesammenføring i Danmark. Det fremgår af det seneste forslag til stramning af udlændingeloven, der blev førstebehandlet i Folketinget tirsdag i sidste uge.

I et svar til Folketingets Udlændingeudvalg lovede forhenværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) ellers den 16. marts sidste år, at der ville blive »gennemført en evaluering af indvandringsprøven cirka et år efter prøvens ikrafttrædelse«.

Men under et halvt år efter prøven blev indført, skal den altså nu skærpes, selv om virkningerne af den gældende prøve endnu ikke er blevet undersøgt.

Kravet til niveauet for sprogdelen af prøven vil blive forhøjet fra A1-minus-niveau til A2-niveau. Det betyder, at udlændinge allerede skal være basis-sprogbrugere, før de kan få opholdstilladelse i Danmark som familiesammenførte. De kan komme til landet på et såkaldt processuelt ophold, og inden for tre måneder skal de bestå prøven.

Dansk Flygtningehjælp vurderer, at en gennemsnitlig udlænding uden forkundskaber vil skulle tage omkring 600 lektioner i dansk, før han eller hun kan leve op til de skærpede sprogkrav.

Det står dermed klart, at udlændinge vil skulle begynde at lære sig dansk, inden de kommer til Danmark. Og når de er ankommet, skal de ifølge lovforslaget selv finansiere undervisningen, hvis de vælger at gå i sprogskole for at lære dansk.

Seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder Eva Ersbøll er kritisk over for stramningen.

»Der er andre lande, der kræver A2-niveau, for at en udlænding med opholdstilladelse kan blive statsborger. Men i Danmark vil man altså nu kræve, at man kan så godt dansk, før man overhovedet kan få lov at få opholdstilladelse i landet,« siger hun: »Det vil begrænse antallet af familiesammenføringer betydeligt.«

Der var engang, hvor det var en borgers soleklare ret at blive familiesammenført med en udenlands ægtefælle. I dag sigter reglerne bevidst mod at holde så mange ude som muligt. Det hedder “etnisk udrensning”, og det er svært at se andre motiver end den rendyrkede racisme og fremmedforskrækkelse, Dansk Folkeparti og deres medløbere i V og K står for.

Bloggeren Lost in Scandinavia spørger, hvorfor de ikke bare siger det lige ud:

I wonder. Why don’t the Danish government just say that they wish to keep Denmark out of foreigners. Wouldn’t that simplify a whole lot of other things?

They don’t need to write complicated laws that even none of them understand.

They don’t need to try to tiptoe around UN convention this and that.

They don’t need to pretend that they’re compassionate and upholding human rights.

Just say it so, declare your country that it is now closed, drop all kind of UN convention and put a barb-wire fence all over the border and place some military guards every 5 meters or so, rather than sending them all the way to Afghanistan to kill the “darkies” over there.

Why don’t they just do it? Are they afraid that people call them racists? They already are! What’s there to hide? Why don’t they just announce that foreigners, or Danes supporting foreigners or related to foreigners can just leave through Gate 1.

Basta! Problem solved.

It’ll also give us foreigners a “peace of mind” for not worrying whether we’d be kicked out of the country tomorrow or next month, whether we’d remember to renew the permit on time or not, or whether we hadn’t angered our case worker when we demand to be treated like humans, not just number on the paper folder?

Sagen er, at Danmark er gået fra at være et land, hvor folk kunne forvente at få en civiliseret behandling, til at være et sted, hvor alle udlændinge, der følger med i nyhederne, sover med en pakket kuffert under sengen.  Alle I danskere kan  godt begynde at rette ind: Hvis du forelsker dig i én fra de varme lande, kan du lige så godt fise af med det samme – vi er nemlig helst fri for at have jer her. Og når vi er færdige med de fremmede, kaster vi os over alle de øvrige “utilpassede”, som tror, der er andet mål med tilværelsen end at stå op klokken syv og gå hjem fra arbejde klokken fire. Det er fascismen, som kryber ind over det hele, og imens står vi alle og vil helst tale om noget andet. Det er trist at se.

One thought on “Skruen strammes: Familiesammenføring kræver nu 600 dansktimer”

  1. You can also see, from their assinine further “tightening” politics, that this government is acting out of prejudice and fear. IF people, such as my husband and so many other Danes, are away for work or family or vacation reasons and meet people they love and want to spend the rest of their lives with, they would naturally not want, and not necessarily be able to live apart while the non-Dane tries to learn Danish to a certain level. Set aside the fact that it would be easier to learn Danish while WITH your Danish partner, this rule implicity assumes that the people who are effected by it live apart in the first place -- as in where someone is bringing over a spouse for an arranged sort of marriage. But do the statistics back this generalization up? What the rest of us ought to be doing is a public cammpaign that provides a true statement of the danish rules for Danes and foreigners to read (perhaps a small booklet to be distributed to Danes on their way out of Kastrup -- sort of a guide book to ensure they know what they would be getting into if they fall in love with a Non-Dane, Non-EU person abroad . . . and a corresponding guide for anyone who might start a relationship with a Dane, in their own language of course . . . sort of like the concept of “informed consent” (see http://en.wikipedia.org/wiki/Informed_consent)

    They are a bunch of @#!#oles . . . and, yes, my words are getting stronger . . . the more clear it becomes that this is all about ignorant racism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.