Jyllands-Postens sande ansigt

Jeg bragte forleden et digthovedsiden som kommentar til en helt usædvanligt styg leder i Jyllands-Posten.

I et andet og mere privat forum brugte jeg disse ord:

This editorial is really something. First, they whine about the criticism of Denmark as a racist country, then it goes on to confirm all that criticism by repeating the tired old stereotypes of welfare-scrounging “Middle-Eastern” immigrants and assure how welcome hard-working Thais, Philipinos, Americans, Australians and whatnot are – apparently without realizing how badly these people are treated. Hardcore denialism, or what?

Nuvel, Kristian på Ydmyghed har også læst lederen og tager helt anderledes stærke – efter min mening ganske korrekte – gloser frem:

Hvis man vil vide, hvor JyllandsPesten står, så skal man blot kigge på dagens leder. Her udnævnes indvandrere fra Mellemøsten over én kam (herunder altså også flygtninge) til at være “bekvemmelighedsflygtninge, som gennem arrangerede og mere eller mindre tvangsprægede ægteskaber og familiesammenføringer er kommet til landet med det ene formål at isolere sig i ghettoer og hæve offentlig understøttelse“!

Med en sådan formulering på lederplads må denne sprøjte siges at have placeret sig indiskutabelt i nazisternes lejr. Mage til unuanceret fordømmende og fordummende tale finder man simpelthen ikke andre steder end netop dér. (…)

Kom dog ud i virkeligheden! En meget stor del af indvandrere fra Mellemøsten kommer lige præcis fra de lande, som gennem årtier har været præget af krig. Krige som Danmark også har bakket op. De er kommet til Danmark med fysiske og psykiske skader, som vi på grund af massive fordomme og lommesmerter nægter at anerkende. PTSD forekommer tilsyneladende kun hos blonde danske soldater og veteraner fra modstandsbevægelsen.

Deres familiesammenførte børn og ægtefæller er ofte præget af samme skader, men har ikke kunnet få asylstatus. På trods af dette er hovedparten af disse mennesker selvforsørgende, og deres døtre klarer sig ovenikøbet ligeså godt i uddannelsessystemet, som danske piger.

Den største hindring for at deres ophold i Danmark kan blive normaliseret er fascistiske stemmer som JP´s, der oppisker had, og som gør, at de med rette ikke føler sig hjemme, fordi de igen og igen mødes af de samme lavpandede fordomme.

Læs endelig det hele. Og til JPs lederskribenter: Næste gang, I beklager jer over den internationale og nationale kritik af fremmedhadet i Danmark, var det måske en idé at lade være med at bekræfte kritikken i samme åndedrag?

One thought on “Jyllands-Postens sande ansigt”

 1. Hvor kan sandheden dog være modbydelig.

  Det er ikke det værste, at en redaktør i én af landets største aviser udviser en så udpræget racistisk og fordomsfuld holdning.
  Heller ikke, at mange mennesker tror, at det er faktuelt sandt det han beskriver.
  Og heller ikke, at det er med til at give stemmer til VKO-regeringen som dermed har fået magt til at lægge handling til den nævnte holdning.

  Og det er heller ikke det værste, at man ved at tilsvine størstedelen af traumatiserede asylansøgere og flygtninge hælder benzin på det bål der forhindrer al succesfuld integration, og skaber fuldstændig unødig lidelse og konflikt i hele vort samfund og ikke “kun” hos dem der her hænges ud.

  Nej, det er det hele der er slemt. Meget, meget slemt. Og helt og aldeles præget af uvidenhed, dumhed, ondskab og en total mangel på ansvarsfølelse overfor vort samfund og fællesskab, og de forfærdelige konsekvenser alt dette har fået gennem et årti.

  Som vil fortsætte i mange år endnu, selv efter man får begyndt en “oprydning” af den statsracisme vi her ser en del af sit sande ansigt af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.