OpenOffice.org 2.0 – et godt tilbud til din computer

OpenOffice.org Ad

Har du også en piratkopi af Microsoft Office ‘97/2000/whatever til at ligge på din computer, og er du stadigvæk træt af diskrepansen mellem åbenbart at have stjålet noget, som man egentlig skulle synes, hørte med til det at have en computer – og så prisen for et “rigtigt” eksemplar, for slet ikke at tale om, hvad det ville koste at opgradere til den nyeste version?Her på Modspil.DK går vi ikke ind for software-pirateri – vi mener, at hvis du ikke har lyst til at støtte et stykke software ved at betale for det, bør du ikke gøre ophavsmanden den tjeneste at bruge det.

Så hvis du hidtil har følt dig tvangsindlagt til Microsoft Office og søger et gratis og lovligt alternativ, er OpenOffice 2.0 formentlig noget for dig.

Kan det så alt, hvad sammenlignelige “købe”-office-pakker kan?

På mange måder kan det mere – man har gratis adgang til den fulde pakke, hvor man hos Microsoft som almindelig bruger f.eks. kun har adgang til en begrænset udgave, hvor databaseprogrammet Access ikke er med.

Måske, hvis du har nogle meget, meget avancerede integrations- eller DTP-relaterede krav, du har svært ved at klare dig med Open Office og må se på, hvad du ellers kan få – men for almindelig daglig brug må man konstatere, at i al fald Microsofts programmel kun er dyrere, tungere, og mindre brugervenligt. Dine gamle Word- og Excel-dokumenter åbner og gemmer OpenOffice.org uden problemer.

Alt dette for via Boing Boing at rapportere, at støtteforeningen bag OpenOffice.org planlægger at køre helsidesannoncer i New York-avisen Metro, New Yorks svar på MetroXpress.

Og, så glemte jeg at nævne, at Open Office ikke bare er gratis – det er fri software, hvilket vil sige, at man frit bruge programmet, give det videre, få adgang til kildekoden, ændre og forbedre det, og give ændringerne videre.

Det er med andre ord et skridt i den rigtige retning, hvor Microsoft Office er et skridt i den forkerte – så hvis du er i tvivl, så skynd dig at downloade det i dag og give det en chance på din computer.

Full disclosure: Dette er egentlig et genoptryk af et indlæg på min anden blog – gentaget her, fordi jeg synes det fortjener så bred en modtagerkreds som muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.