– fordi tiden kræver et MODSPIL

03. Jul 2006

Nej til pirateri

 
Den helt store historie i dagens JP-Århus (dvs., den gratis udgave, som de omdeler på gader og stræder) er, at "Studerende stjæler software":

Ifølge en rundspørge har 56% af de studerende på Århus Universitet en ulovlig kopi af Microsoft Office liggende på deres harddisk.

En talsmand for Microsoft Danmark er helt oppe at ringe over det og siger, at hvis de studerende ikke ønsker at betale for programmet, skulle de hellere lade være med at bruge det - og for en gangs skyld kunne jeg ikke være mere enig med Microsofts talsmand: Hvis du mener, at det må være OK at låne en installations-CD af en kammerat - hvis du mener, at det må være tilladt at bruge et program, du har købt, helt præcis, som du selv har lyst til - så er det ikke Microsofts produkter, men fri software, du har brug for.

Du kan for eksempel vælge at installere Open Office, som er gratis at bruge, og som for alle praktiske formåls skyld er mindst lige så godt som Microsoft Office.

Og hvis du er træt af evindelige virustrusler og diverse sikkerhedsbrist, hvorfor så ikke skifte Windows ud med Linux, f.eks. Ubuntu, som også kan downloades gratis?

Og hvorfor skulle nogen så meget som overveje at stjæle (endsige betale for!) Adobe's Photoflop, når The Gimp er helt gratis? Ja, jeg spørger bare ...

Nej til pirateri - brug de frie alternativer i stedet.

Kommentarer:

Allan Haverholm skrev:
15/09/2007 06:59:03

Carsten, re: Photoshop ...Jeg har postet en fyldig række grunde til at The GIMP er utilstrækkelig ift Photoshop, som en kommentar til din Meet the Gimp-post

Skriv kommentar:

Angiv linjeskift ved <br> eller <p>. Du kan formattere teksten med <i>...</i> (kursiv) eller <b>...<b> (fed), ligesom du kan angive links med <a href="http://dit.link">...</a>. Andre HTML-tags kan ikke bruges.
Feltet "URL/Email" skal udfyldes, men du må gerne "camouflere" dig, hvis du ikke vil skrive din rigtige adresse.
ANTI-SPAM: Sæt et flueben i checkboxen for at angive, at du er et menneske og ikke en spamrobot.
 
Name:
URL/Email:
Comments:
ANTI-SPAM: Markér denne box/Please check this box.