Bendt Betjendt tager af kassen

Økonomi- og erhvervsminister og regeringens nr. 2 Bendt Bendtsen er grebet i at misbruge skatteydernes penge i form af massiv privat kørsel med ministerbilen, og det i en grad, så det nu har fået hans chauffør gennem seks år til at stå frem, skriver Jyllands-Posten:

Bendt Bendtsens chauffør gennem seks år, Michael Pedersen, står i dag i Morgenavisen Jyllands-Posten frem og fortæller, hvordan han og hans kolleger år efter år har kørt Bendt Bendtsen rundt til private arrangementer, som intet har med hans arbejde som minister at gøre, og hvordan det har gjort chaufførernes arbejdstider uacceptabelt lange med massive brud på 11-timers reglen til følge.

»Der er tale om graverende eksempler på overtrædelse af reglerne om brug af ministerbiler. Bendt Bendtsen kan ikke være i tvivl om, at der er tale om misbrug af ministerbilen,« siger Jørgen Albæk Jensen, lektor i forvaltningsret ved Aarhus Universitet.

»Der er dokumentation for, at Bendt Bendtsen i et betydeligt antal tilfælde har benyttet sig af ministerbilen og ministerchaufførerne til private formål i strid med reglerne. Der er tale om et betydeligt misbrug,« siger Oluf Jørgensen, afdelingsforstander ved Danmarks Journalisthøjskole og ekspert i forvaltningsret.

Nu er Bendt Bendtsen ikke dømt for noget endnu, men hvis anklagerne holder vand: Hvor  mange hundrede tusind eller måske millioner af det offentliges krone er det så ikke lige, han dér har stukket i sin private baglomme i form af gratis kørsel med chauffør?  Rækker ministerlønnen ikke til, at han kan køre i sin egen bil, eller hvad?

Og det fra en betjent og fra en minister i en regering, der har mere end travlt med at tælle femogtyveørerne, når det handler om arbejdsløse, der skal aktiveres. Live by the sword, die by the sword – må det vist hedde i sådan et tilfælde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.